ОУ Д-р Иван Селимински - Сливен1

Отиване към съдържанието

Главно меню

Среща в Унгария

Приключи третата среща на партньорите по проект
„Луди за музика , изкуство, театър“
на европейска програма Еразъм+ КА229,
Erasmus+ MAD4MAD
KA229
2018-1-TR01-KA229-058020_3


От 13 до 17 май 2019 година се проведе третата партньорска среща на участниците в проекта ‚Луди за музика, изкуство, театър“ към европейска програма Еразъм+ КА229.
Срещата се проведе в град Мезьокьовежд, Унгария. ОУ “Д-р Иван Селимински“ , гр. Сливен,  бе представено от Никалас Георгиев, Елена Тотън и Стефан Къчев от 5 „а“ клас и Паола Енчева от 5“б“клас. Техни ръководители бяха Г-жа Ваня Пенчева, Г-жа Петя Дунчева и Г-жа Емилия Йорданова.
В рамките на предвидената от организаторите програма бяха проведени творчески семинари, сесии по рисуване, пластика, ръкоделие, сладкарство, посещение на часове по изобразително изкуство, английски език, спорт и фолклорни танци.
Запознахме се с богатите традиции на населението в Мезьокьовежд, с техния бит и традиции, с усета им към красивото и изящното.  Пленени останахме от творбите на унгарския художник Ищван Токач, подредени в художествената галерия в града, от атмосферата на уличките и площадите в историческия град Егер, от величието на сградите на Парламента, крепостта Буда, Бастиона на рибарите, Площада на героите и уникалните по своята архитектура  мостове на река Дунав в Будапеща.
Мезьокьовежд! Толкова трудно запомнихме и произнасяхме името ти! А сега знаем, че там, някъде на север, има едно  градче, спокойно и притихнало, окъпано от пролетния дъждец, в което почувствахме топлите сърца на гостоприемните ни домакини.
Завърнахме се  удовлетворени от видяното, преживяното и  споделеното по време на срещата, заредени с ентусиазъм, окрилени от нови идеи.


1      2     3      4        5

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню