ОУ Д-р Иван Селимински - Сливен

Отиване към съдържанието

Главно меню

Новини3

Клуб "Съединени" в подкрепа на конна база "Табора"

На 8 март 2019 година доброволците от клуб "СъединенИ" почистиха от различни отпадъци и камъчета полянка, която ще се използва за манеж в конна база "Табора'". Към доброволците от втори клас се присъединиха и шестокласници. Ентусиазмът на доброволците беше  съединен с подкрепата на родителите им.

Награди от зимен кръг на "Математика без граници"

На 07.03.2019 г. в зала "Май" на Община Сливен заместник-кметът по хуманитарни дейности г-жа Пепа Чиликова и председателят на Общински съвет - Сливен наградиха отличилите се в зимен кръг на международния математически турнир "Математика без граници". 1 златен (Раян Камаринчев), 3 сребърни (Георги Райчев, Константин Радев, Симеон Монев) и 3 бронзови медала (Гергана Рандева, Давид Стоянов, Мириам Господинова) завоюваха младите математици от ОУ "Д-р Иван Селимински". Поздравления за победителите и нови успехи в пролетния кръг на турнира!


Отборът на ОУ "Д-р Иван Селимински" - победител в лекоатлетическа щафета "Освободител"

На 3 март в чест на Националния празник се проведе 55-тото издание на традиционната лекоатлетическа щафета “Освободител“. В спортната проява участваха три възрастови групи: 5-7 клас момичета и момчета, юноши и девойки 8-10 клас и 11-12 клас. >>>

Второкласници от ОУ "Д-р Иван Селимински" поздравяват Сливенския Митрополит за неговия юбилей

На 2 март Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Йоаникий навърши осемдесет години. Децата от клуб "БлагоНравие" го поздравиха  по повод  рождения му ден.


Престижна балетна награда

С престижна награда от Националния танцов шампионат в София от 23-24.02.2019 г. се завърнаха Елеонора Гелева от 4 "б" клас и Наталия Терзиева от 5 "в" клас. Младите балерини от балетна школа "Адажио" завоюваха второ място за дует в категория класически балет. Поздравления за високите им постижения в изкуството!

Предстоящо посещение на учители и ученици от Унгария и Турция в Сливен по програма Еразъм+КА229

От 25 февруари до 1 март, включително, 14 ученици и учители от гр. Мезокьовежд, Унгария и Измир, Турция ще гостуват на своите партньори от ОУ „Д-р Иван Селимински“, гр. Сливен по проект „Луди за музика, изкуство, театър“ на европейска програма Еразъм+ КА229. В едноседмичната програма са предвидени разнообразни инициативи, в които учители и ученици от  ОУ „Д-р Иван Селимински“ ще представят на своите гости български традиции, ще посетят текстилния музей, къща „Миркович“, Узуновата къща, Галерия „Сирак Скитник“, Художествената гимназия в града, конна база „Макс“ в Нова Загора и др. >>>

Благодарствено писмо

Благодарствено писмо от екипа на сдружение "Операция Плюшено мече" получиха второкласниците от доброволчески клуб "Съединени" за предоставеното от тях дарение на потребителите от ДПЛУИ - селище "Качулка".
Доброволците получиха грамота с признателност и за участието си в съставянето на въпросници за Книговище.бг.

Кметът Стефан Радев поздрави учениците, класирали се за участие на Олимпиадата по математика в Тайланд през 2019 година

На 21.01.2019 г. кметът Стефан Радев посрещна в Общината ученици от сливенски училища, класирали се за участие в Тайландската международна олимпиадата по математика - TIMO 2019.  Той поздрави математиците и им връчи грамотите  и медалите. Със златен медал е отличен Раян Камаринчев от ІV клас.


Конкурс по творческо писане

От 01.11.2018 до 10.12.2018 г. се проведе конкурс по творческо писане на приказна история, която впоследствие да бъде драматизирана и представена на сцена. Инициативата е включена в дейностите по проект на тема „Луди за музика, изкуство, театър“, съфинансиран по програма „Еразъм +“ на ЕС, Ключова дейност 2: Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики. “Mad for Music, Art, Drama” >>>


Коледен базар

В последните предколедни дни в ОУ "Д-р Иван Селимински" се проведе традиционният благотворителен коледен базар, който събра 663 лева. Благодарим на всички за подкрепата! Благодарим и на г-жа Маргарита Тодорова за съпричастността!


Награди от есенен кръг на "Математика без граници"

На 29.11.2018 г. в зала "Май" на Община Сливен заместник-кметът по хуманитарни дейности г-жа Пепа Чиликова награди отличилите се в есенния кръг на международния математически турнир "Математика без граници". 2 златни, 6 сребърни и 3 бронзови медала завоюваха младите математици от ОУ "Д-р Иван Селимински". Поздравления за победителите и нови успехи в зимния кръг на турнира!


Награждаване на медалистите от XXVII MT "Черноризец Храбър"

На 28.11. 2018 г. в заседателната зала на РУО - Сливен бяха отличени победителите в математически турнир "Черноризец Храбър" за ученици от 2. до 12. клас, който се проведе на 1 ноември. Наградите на младите математици връчиха експертът по математика и информатика в РУО г-н Димитър Назъров и председателят на СМБ - Сливен - Андрей Едрев. Два сребърни и бронзов медал от състезанието получиха съответно: Раян Камаринчев от 4 "а" клас, Мишел Кътева от 3 "б" клас и Стефан Видев от 4 "б" клас. Поздравления за медалистите и успех в Коледното математическо състезание!

Продължава инициативата "Прочети ми за доброто"


През изминалата седмица доброволците от втори клас посетиха детска градина "Мак". Там те четоха разказите за доброто на децата от четвърта група.

Доброволци поставят указателни табелки

В събота /24.11.2018 г./ доброволците от клуб "Съединени" поставиха указателни табелки за пещерата "Футула". Тя  е много красива, както и водопадът близо до нея. Липсваха указателни табелки по пътечката - как да се стигне до пещерата. В инициативата се включиха с желание ученици от втори и шести клас.

Съставяй въпросници към детски книги за платформата Книговище

Членовете от доброволчески клуб „Съединени” ви  призовават да се включите  в  съставянето на въпросници към детски книги за платформата Книговище, която затвърждава способността на децата да осмислят прочетения текст - иновативен "читателски дневник" с въпросници към детски и юношески книги. Валиден е принципът на Мечо Пух "колкото повече, толкова повече", както и "колкото по-скоро, толкова по-добре."

Доброволци четат на първокласници

На 23 ноември 2018 г.  в ОУ "Д-р Иван Селимински" доброволците четоха разкази за доброто на първокласници. Инициативата е на Доброволчески клуб “Съединени”. Цел -  мисленето и начинът на живот да бъдат ориентирани към добри обноски и  взаимоотношения.
Радостта да даряваш добра дума, да помогнеш, без да  очакваш нещо, да внимаваш над своите занимания и изречените думи - това са посланията на разказите.

Подари топли чорапки на дете бежанец

Членовете от доброволчески клуб „Съединени” ви  призовават да направите този малък жест – подари топли чорапки. Подходящият номер е 35-38. Може да изпратиш какъвто вид прецениш:
• къси или три-четвърти;
• обикновени памучни чорапи;
• термо чорапи или пък изплетени от теб.
Срокът е до 30 ноември.

Дeн на християнското семейство

На 21 ноември отбелязваме празника на домашното огнище. Доброволците от втори клас подариха благодарствени сърца в училището, защото учителите и другарите от класа са второто им семейство.

Доброволческа акция

Ученици, техните родители и учители от Доброволчески клуб "Съединени" събраха и дариха санитарни материали за децата от училището по изкуства и занаяти "Димитър Екимов", село Русаля. Благодарим на съпричастните с проблемите на нуждаещите се деца!

Ден на отворените врати направи децата съпричастни към предстоящия празник на българската полиция - 8 ноември

Днес доброволците от "Детско полицейско управление" гостуваха на Областната дирекция на МВР и на Районното полицейско управление. Директорът на Областната дирекция старши комисар Димитър Величков сърдечно посрещна малките полицаи, които му поднесоха поздравителен адрес по повод професионалния празник на българската полиция. >>>

Конкурс за създаване на приказна история по Проекта на тема: „Луди за музика, изкуство, театър!“

В проекта участват ОУ „Д-р Иван Селимински“ - Сливен, България, училище от гр. Измир, Турция  и училище от гр. Мезьокьовежд, Унгария. В конкурса могат да участват ученици от 4. до 7. клас – индивидуално или групово. >>>

ОУ „Д-р Иван Селимински” домакин по проект „Квалификация” 4.1.6. Мобилности за посещение на училища с кабинети за медиация и развита  IT структура.

   През месец октомври ОУ „Д-р Иван Селимински” се прояви като домакин в поредица от срещи, в които директори от различни области на страната гостуваха в училището като участници в Национална програма „Квалификация” 4.1.6. Мобилности за посещение на училища с кабинети за медиация и развита  IT структура, одобрена с Решение №271/20.04.2018г. на Министерски съвет. >>>

Открит урок по БЕЛ в 7. клас

На 15.10.2018 г. в часа по БЕЛ в 7 "б" клас се проведе открит урок на тема "Интервюто, репортажът и информационната бележка" при г-жа Мартина Вълева. Седмокласниците показаха не само задълбочени знания по зададената тема, но успяха и по един приятен и забавен начин да демонстрират наученото, влизайки в ролята на репортери и журналисти. >>>

ОУ „Д-р Иван Селимински“ се включи за поредна година в отбелязването на  Европейската седмица на програмирането съвместно с регионална библиотека „Сава Доброплодни“ – Сливен

На 23 октомври в ОУ „Д-р Иван Селимински“ гостува доц. Димитър Василев, преподавател В ТУ – София, ИПФ - Сливен. Проведе се обучение по програмиране с робота Финч на учениците от третите класове в учебния час по Компютърно моделиране. >>>

Награждаване на участниците в конкурс за създаване на лого на Проекта на тема: „Луди за музика, изкуство, театър!“

От 1 до 12 октомври 2018 се проведе конкурс за създаване на ЛОГО по проект на тема „Луди за музика, изкуство, театър“, съфинансиран по програма „Еразъм +“ на ЕС, Ключова дейност 2: Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики. “Mad for Music, Art, Drama”, Договор N: 2018-1-TR01-KA229-058020_3.
Участваха 38 ученика от 3., 4., 5., 6. и 7. клас. .
>>>

Стартира програмата "Детско полицейско управление"

Нa 5.10. 2018 г. стартира програмата "Детско полицейско управление" /ДПУ/ след подписано на 1.10. споразумение за партньорство между РУ на МВР - Сливен и ОУ "Д-р Иван Селимински" и приемане на стратегия за реализация. Участниците в ДПУ от 4 "б" клас, заедно със своите съученици от випуска, г-жа Ваня Пенчева и г-жа Донка Славова, с интерес наблюдаваха ефектна демонстрация "Използване на служебни кучета в полицейската дейност". >>>

Мартин Попов - победител в скоростното изкачване на Хамам баир

Атлети от ОУ „Д-р Иван Селимински“ се включиха в организираното седмо издание за купа  „Ротари клуб – Сливен“ скоростно изкачване на Хамам баир под надслов „Напред и нагоре“. Във възрастовата група 5 – 7 клас победител сред момчетата е Мартин Попов от ОУ "Д-р Иван Селимински", а Дима Пенева се класира трета сред момичетата. Победителите получиха медали и тениски, връчени от заместник-кмета на Община Сливен Румен Иванов и президента на Ротари клуб – Сливен Минчо Афузов.

MAD 4 MAD
MAD FOR MUSIC, ART, DRAMA

Конкурс за създаване на лого на Проекта на тема: „Луди за музика, изкуство, театър!“

В проекта участват ОУ „Д-р Иван Селимински“ - Сливен, България, училище от гр. Измир, Турция  и училище от гр. Мезьокьовежд, Унгария. Начало на конкурса: 1.10.2018 г. Краен срок: 12.10.2018 г. Обявяване на резултатите, награждаване: 15.10.2018 г.


Уважаеми родители, скъпи ученици,

Ние, учителите от ОУ „Д-р Иван Селимински” – Сливен, Ви призоваваме в предстоящия първи учебен ден да заменим традиционните цветя с парична помощ за лечението на талантливия Стилиян! Нека заедно му помогнем да оздравее!
Своето дарение можете да оставите на 17 септември в специално поставена кутия на входа на училището.
Нека всеки постъпи според своята мяра за добро!


Без бележници през учебната 2018-2019 година

Учениците от ОУ „Д-р Иван Селимински“ няма да ползват бележници през тази учебна година. Причината е във въвеждането на електронен дневник. Родителите от две години пробно използват системата и получават пълна информация за оценки, отсъствия или забележки на ученика, съобщения за родителски срещи. Предвидено е за тези родители, които са встрани от дигиталния свят, в края на всеки месец да бъде предоставяна информация за отсъствията и оценките на тяхното дете.


Одобрен проект по програма „Еразъм+“ КД2: Училищни партньорства и обмен на добри практики

През новата учебна година ОУ „Д-р Иван Селимински“ стартира изпълнението на проект по програма „Еразъм+“ КД2: Училищни партньорства и обмен на добри практики. Проектът , договор 2018-1-TR01-KA229-058020_3,  е финансиран от  Център за развитие на човешките ресурси на обща стойност 17 627  евро и е  съфинансиран от програма „Еразъм+“ на Европейския съюз със срок на изпълнение 22 месеца. >>>


Приключен проект по програма „Еразъм+“ КД2

ОУ “Д-р Иван Селимински” приключи своята работа по Проект по КД1 на Европейска програма "Еразъм+” на тема: "Модерно образование, ориентирано към личността на ученика - интереси, потребности, заложби". Проектът е на стойност 12, 105 евро и е съфинансиран от ЦРЧР в качеството си на Национална агенция към ЕК на ЕС. >>>

Конференция "Мисия Сливен"

На 06.06.2018 г. в час по биология при г-жа Василена Желязкова 7 А клас проведe конференция на тема „Мисия Сливен“. В проучването на екологичните проблеми на града  се включи целият клас под ръководството на Петя Куртева, ученичка от класа. Класът показа отлична екипна работа.

Синьо училище – Приморско, 28.05. - 01.06.2018 г.

Тази година 56 второкласника от ОУ ”Д-р Иван Селимински” за първи път отидоха на синьо училище в Приморско. Изненадите и приятните преживявания започнаха още с отпътуването. Първо посетиха историческия музей в Несебър. Разходиха се из стария град. Вечерта,  след настаняването в хотел „Хелиос” в Приморско, малчуганите бяха разделени но отбори и наблюдаваха магическо шоу. >>>


Връчване на наградите "Златно сърце" за благородна постъпка

На 01.06. 2018 г. в Областна администрация – Сливен, съвместно с РУО – Сливен, бяха връчени наградите „Златно сърце” за благородна постъпка. Нашето училище получи три сертификата в категорията „Групови отличия за благородна постъпка” за множеството благотворителни акции, организирани през учебната 2017/2018 година и дарените над 3200 лева на нуждаещите се от подкрепа деца и възрастни хора. Благодарим ви за щедростта и златните сърца!

Седмокласничката Виолина Митрофанова спечели Държавния турнир по тенис за девойки

Седмокласничката Виолина Митрофанова триумфира на Държавния турнир по тенис, който се проведе на 17 май 2018 г. в град Пловдив на кортовете на на ТК "Локомотив". В състезанието взеха участие 145 юноши и девойки от цялата страна, а Виолина спечели първо място при девойките до 14 години без да загуби сет. Поздравления за нашата най-успешна тенисистка!

Национален фестивал на детската книга

На 9.05. второкласниците от ОУ "Д- р Ив. Селимински" присъстваха на среща с писателката и издателка Божана Апостолова и нейната внучка Божана. С интерес учениците слушаха различни случки, довели до създаване на нейните книжки, посветени на малката Божана. Задаваха въпроси, а накрая получиха книжка с лични послания и автограф от писателката. След обяд се включиха в карнавалното шествие на приказните герои по бул. "Цар Освободител".

Писателят Георги Константинов гостува на третокласниците в ОУ "Д-р Иван Селимински"

С много емоции и вълнение премина срещата на писателя Георги Константинов с третокласниците в ОУ "Д- р Иван Селимински" на 8.05.2018 г. Авторът на "Туфо, рижият пират" прочете откъс от своето произведение, разказа за първите си опити в поезията, за последните си произведения и за най-новите си творчески идеи и бъдещи планове. Не липсваха въпроси и за личния му живот, на които той не се притесняваше да отговори. След срещата децата прибавиха към своите библиотеки и нови книжки с послания и автограф.

Награди от пролетен кръг на "Математика без граници"

На 3.05.2018 г. в зала "Май" на Община Сливен заместник-кметът по хуманитарни дейности г-жа Пепа Чиликова награди отличилите се в пролетния кръг на международния математически турнир "Математика без граници". Раян Камаринчев от 3 "а" клас, Георги Къчев от 4 "а" клас и Давид Стоянов от 3 "б" клас получиха сертификати и съответно златен, сребърен и бронзов медал от международното класиране. Тържеството бе прекрасен завършек на една успешна година за нашите млади математици!


Нови успехи за Никалас Георгиев в турнира по Шотокан Карате-До "Ронин"

На 29.04.2018 г. в гр. Бургас се състоя 10-ти Турнир по Шотокан карате-До „Ронин“. В спортна зала "Бойчо Брънзов“ 130 участника от 6 отбора премериха сили, дух и умения. Каратеките от КБИ „Грифон“ – Сливен са на II място в генералното класиране. При изключителна конкуренция Никалас Георгиев – ученик от IV “a” клас в ОУ „Д-р Иван Селимински“ извоюва: >>>

Димана Балулова с награда от театралния фестивал "Бургаски изгреви"

С първа награда от фестивала "Бургаски иэгреви" 2018 в град Бургас се завърнаха младите театрали от  театралният състав при сдружение "Блян эа романтика, цветя и космос", с ръководител Борислава Русева. Със специална награда  от журито за актьорски постижения бе отличена и малката актриса Димана Балулова -   ученичка  от четвърти клас, за ролята на глигана Ганчо в пиесата "Страшни смешки, смешни страшки" от Недялко Йорданов.

Отборът на "ОУ Д-р Иван Селимински" - зонален шампион по футбол

На 22.04.2018 г. се проведе зоналното първенство по футбол, където нашите футболисти отново бяха най-добрите. На финалите момчетата победиха първо Ямбол с 6:0, а след това и отбора на Казанлък с 3:2. Така отборът ни стана първи в областите Бургас, Ямбол, Стара Загора и Сливен и се класира за републиканско първенство. Поздравления за треньора Гончо Стоянов и неговите момчета, които ни направиха горди с поредицата от успехи!

4 медала за Никалас Георгиев от Европейското първенство в Полша

На  VIII Eвропейска кохай купа по Шотокан-Карате-До на SKDUN, провела се в Полша на 13-15 април 2018 г., младите надежди на КБИ "Грифон" завоюваха общо 13 медала - 1 златен, 9 сребърни и 3 бронзови. На почетната стълбичка Никалас Венелинов Георгиев от IV A клас в ОУ "Д-р Иван Селимински" се качи 4 пъти. Той извоюва 3 сребърни медала в дисциплините: индивидуална кота, Санбон Кумите, отборна кота при момчета и 1 бронзов медал на Джиу ипон Кумите. >>>

Национален кръг на състезание „Kangaroo Global Linguistics“

На 14.04 2018 г. в гр. Велико Търново се проведе Националният кръг на състезанието по английски език  KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS.  
Представителите на ОУ"Д-р Иван Селимински"
бяха ученици, чиито максимален резултат от Първи кръг е 100 точки от 100 възможни: >>>


Отворено ателие-конкурс "Писано великденско яйце"

Национална художествена гимназия организира отворено ателие-конкурс, в който се включи нашето училище. Темата на конкурса беше ,,Писано великденско яйце". В него участваха ученици от 6. и 7. клас. Задачата бе да се украси яйце с българска шевица. Проектът на Петър Станчев Илиев от 6г клас спечели първо място и бе реализиран върху голямо яйце. Изрисувани бяха още пет малки яйца, а проектите са на: Мария Антонова Атанасова от 6г клас, Илияна-Роси Иванова Илиева от 6г клас и на седмокласниците Велина Александрова Александрова, Венелина Венелинова Далаберова, Кристиан Юлиянов Кирилов. >>>

Футболният тим на "ОУ Д-р Иван Селимински" - областен шампион

Момчетата от футболния тим на ОУ „Д-р Иван Селимински“ станаха областни шампиони. На финалите на областното първенство, които се състояха в Сливен на 12.04.2018 г., те победиха отборите на Нова Загора и Твърдица съответно с 3:0 и 6:0. Така нашите футболисти отиват на зонално ниво, където ще се конкурират с отбори от други области. Пожелаваме им успех!

Състезание „Kangaroo Global Linguistics - KGL“

На 10 март 2018 г се проведе училищният кръг на състезанието  по английски език към Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, „Kangaroo Global Linguistics - KGL“. Участваха 43 ученика от 4 до 7 клас, които се състезаваха в три нива: А1, А2 и В1. >>>


Скъпи ученици и учители,

Само след дни Великденските камбани ще възвестят Христовото Възкресение. Нека пламъкът на запалените свещи във Великденската нощ освети любовта и добротата в сърцата Ви! Светли, радостни, благословени Великденски празници!

Награди от зимен кръг на "Математика без граници"

На 8.03.2018 г. заместник-кметът по хуманитарни дейности г-жа Пепа Чиликова награди в ЦПЛР - Детски комплекс - Сливен отличилите се в зимния кръг на международния математически турнир "Математика без граници". Раян Камаринчев от 3 "а" клас, Георги Къчев от 4 "а" клас, Ангел Иванов и Давид Стоянов от 3 "б" клас получиха сертификати и съответно златен, сребърен и бронзови медали от международното класиране. Радостни и горди сме с поредния успех на нашите математици!


Нашите лекоатлети с поредна победа в щафета "Освободител"

За 54-ти път в Сливен се проведе лекоатлетическата щафета „Освободител“, посветена на 3 март – национален празник на България. Стартът бе даден на площад „Хаджи Димитър“. Състезателите бяха разпределени в три възрастови групи - 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас и преминаха маршрут от 1170 метра по улица „Г.С.Раковски“ като финишираха до паметника на Панайот Хитов. В първа възрастова група отново победиха лекоатлетите от ОУ „Д-р Иван Селимински”. Второ място спечелиха учениците от ППМГ „Добри Чинтулов”, а трети се класира отборът на ОУ „Х. Димитър” – с. Селиминово. Победителите бяха наградени от кмета Стефан Радев с купи, грамоти и индивидуални награди. Поздравления за нашите състезатели и техните треньори - Гончо Стоянов и Анастасия Янакиева!


Spelling Bee - 2018

2 март 2018. Патронен празник - 110 години от създаването на ОУ ‚Д-р Иван Селимински“. Spelling Bee - eдна от най-вълнуващите инициативи в този ден. 23 участника. 12 кръга. Сълзи, усмивки и вълнуващо жужене!!! Второ място за Джованна Игнацио Колу. Победител за втора поредна година - Даниел Христов Иванов. Думата на победителя - cockerel. Благодарим за помощта и ентусиазма на Илин Папазян и Деница Балчева! >>>


Мирослав Савов - бронзов медалист от Републиканското първенство по джудо

Петокласникът Мирослав Савов се завърна с бронзов медал в категория 50 кг от Републиканското първенство по джудо, което се проведе на 24.02.2018 г. в столицата. Състезателят на СК „Хаджи Димитър” бе сред петимата медалисти от град Сливен. Поздравления зa поредния му спортен успех!

27 февруари - неучебен ден

Поради влошената метеорологична обстанвка кметът на Сливен Стефан Радев обяви 27.02.2018 г. за неучебен ден за училищата на територията на общината.


Грипна ваканция

Регионална здравна инспекция – Сливен обявява грипна епидемия за община Сливен, считано от 30 януари 2018 г. Регионално управление на образованието – Сливен прекратява учебните занятия в училищата на община Сливен за периода 30.01.-02.02.2018 г. Следва междусрочна ваканция на 5-6.02. и учебните занятия се възобновяват на 7.02.2018 г. без промяна в сменния режим (5. и 7. клас - първа смяна; 3., 4., 6. клас - втора смяна).


„Любовта и смъртта на първия след Бога” – среща с писателката Неда Антонова


На 08.12.2017 г. в етнографски комплекс „Хаджиданчови къщи”  в град Сливен по покана на учениците от клубове „Млади възрожденци” от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” – Сливен и ОУ „Д-р Иван Селимински” – Сливен гостува писателката Неда Антонова. >>>

Мирослав Савов - трети в Коледен турнир по джудо

На 09.12.2017 г. отборът на СА „Биоком-Ставен” – Сливен спечели първото място в традиционния Коледен турнир по джудо, който проведе АСК Сливен. Второто място в отборното подреждане бе за състезателите на Хасково, а трети се класираха представителите на СК „Хаджи Димитър” – Сливен. Третото място спечели Мирослав Савов - ученик от V "г" клас при ОУ "Д-р Иван Селимински".


Награждаване на медалистите от математически турнир "Математика без граници"

На 21.11.2017 г. в ЦПЛР - Детски комплекс Сливен председателят на Общинския съвет Димитър Митев награди отличилите се в есенния кръг на международния математически турнир "Математика без граници".  Раян Камаринчев от 3 "а" клас, Ангел Пламенов Иванов от 3 "б" клас и Георги Къчев от 4 "а" клас получиха сертификати и завоюваните съответно златен и два сребърни медала. Поздравления за тримата математици за техния пореден успех в математиката!


Комиксът "Заветът на кан Кубрат" в ОУ "Д-р Иван Селимински"

В началото на учебната година третокласниците от ОУ "Д-р Иван Селимински" получиха подарък – комиксът „Заветът на Кан Кубрат“. Благотворителната инициатива е дело на Фондация „Въздигане“ - "пазител на България и българския дух". Инициативата е национална, като за целта са отпечатани общо 60 000 комикса за всички третокласници в България. Децата посрещнаха с радост малката книжка, която ги връща към славното ни минало, към здравите българските корени.


 
 

1      2     3      4        5         6

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню