ОУ Д-р Иван Селимински - Сливен1

Отиване към съдържанието

Главно меню

Второкласниците посветиха тази учебна година на живота и делото на Левски


Второкласниците от ІІІ ОУ” Д-р Иван Селимински” посветиха тази учебна година на изучаване живота и делото на Левски.
        На 3 октомври посетиха родната къща на Апостола в Карлово. Там слушаха с интерес за живота му. Разгледаха музея и манастира ”Св. Спас”, където видяха монашеските дрехи на дякон Игнатий.
        През следващите месеци второкласниците на г-жа Б. Петкова, Р. Симеонова и Д. Кирова продължиха да изучават живота и революционната дейност на Левски. Търсиха интересни факти, които споделяха със съучениците си. В часовете на класа разказваха наученото.  
        На 17 февруари се проведе викторина  „Какво знам за Левски”. Всеки клас излъчи свой отбор от по петима участници, които се представиха най-добре в класовете си.
       Жури бяха г-жа Ваня Пенчева - директор на училището и г-н Огнян Тодоров - помощник директор. Малките ученици бяха добре подготвени и журито беше затруднено да излъчи победител.
      Победител бе усмивката по лицата на всички - горди, че са българи и потомци на Левски!

       На 19 февруари всички второкласници поднесоха цветя на паметника на Левски и се поклониха пред паметта на Апостола на свободата.

                                                                  Бояна Петкова

В тържеството пред паметника на Васил Левски се включиха и ученици от всички класове в училището, придружени от своите класни ръководители. Още снимки>>>

1      2     3      4        5

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню