ОУ Д-р Иван Селимински - Сливен1

Отиване към съдържанието

Главно меню

Коледна благотворителна акция

ПОДАРИ ПОДАРЪК НА ПРИЯТЕЛ

Всички вярваме в коледната магия, в добротата и затова на Коледа наистина се случват чудеса. Учениците от III ОУ "Д-р Иван Селимински" се отзоваха на апела на БЧК за дарителска акция и събраха подаръци за всички техни връстници със специални образователни потребности, обучавани в ПУ "Д-р Власаки Шуманов" - гр.Сливен и децата в ДДУИ "Св. Марина" - с. Медвен. Активистите от училищния клуб към БЧК съвместно с Марияна Куновска - отговорник за младежката дейност на червенокръстците, присъстваха на празничното тържество в Помощното училище и дариха с подарък всяко дете.
Момичетата и момчетата с увреждания изненадаха своите гости с концерт и шоу-спектакъл с модерни танци. Гостите не останаха безпристрастни и се включиха активно в програмата с участието си в приказна постановка. Така заедно с Дядо Коледа, баба Яга и двойка бели лебеди, долетели от III ОУ "Д-р Иван Селимински" коледната магия стопи различието и в класните стаи нямаше болни и здрави деца, а просто деца, даряващи топлина и деца, очакващи подарък, поднесен от приятелска ръка.
Най-ценният подарък за празника безспорно е щастливата детска усмивка. Тя е по-красива от коледно украшение, но крехка ката него.
За да са щастливи децата ни нека не забравяме, че училището и неправителствените организации могат да ги научат на емпатия и да им дадат отговор на базисния въпрос как се става човек защото в бездуховното време, в което живеем, не трябва да има по-актуален предмет от предмета човеколюбие. Любовта към ближния и възможността да я изразиш адекватно е признак за висша форма на социална и емоционална интелигентност, а това е валутата, която прави продаваем и успешен младия човек в съвременното общество. Няма възрастова граница, от която можем да започнем да възпитаваме и обучаваме децата си в християнски ценности и благотворителност. Няма и лекарства за регулиране на агресивното ученическо поведение, но усвояването на умението да си съпричастен към чуждата болка е вид имунизация към заразата АГРЕСИЯ.
Чрез страниците на училищния сайт искам да изкажа своята благодарност към всички ученици от III ОУ "Д - р Иван Селимински" и техните родители, участвали в дарителската акция на БЧК "Подари подарък на приятел".

Рая Попова - клиничен психолог

1      2     3      4        5

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню