ОУ Д-р Иван Селимински - Сливен1

Отиване към съдържанието

Главно меню

Национален литературен конкурс "Бог е любов"

На 24 април талантливи ученици от цяла България, се събраха в град Русе на церемонията по награждаването на участниците в Деветия национален конкурс „Бог е любов”. Той се организира от Министерството на образованието, младежта и науката.
Тази година участниците в конкурса твориха по темата „Вяра, надежда, любов”.

Творбите на децата са в следните жанрове: стихотворение, разказ/есе, рисунка и приложно изкуство. В деветото издание на конкурса участваха повече от 2700 ученици от 26 области. Конкурсът се провежда в два етапа. Класираните на 1-во място в областния етап участват в националния.

Журирането на творбите на национално ниво се извършва от петчленна комисия, председателствана от проф. д-р Иван Желев от БФ на СУ. Комисията присъжда 28 награди: по 6 първи награди за всеки от жанровете, 3 специални награди и 1 голяма награда. Лауреатите на конкурса получават грамота и предметна награда от Министерството на образованието, младежта и науката.

Във възрастова група  V и VІ клас за разказ/есе първа награда получи Димитър Щастливов Табаков – VІ г клас, ОУ „Д-р Иван Селимински”, гр. Сливен.
На награждаването присъства Русенският митрополит Неофит.

1      2     3      4        5

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню