ОУ Д-р Иван Селимински - Сливен1

Отиване към съдържанието

Главно меню

Spelling Bee-2020

Spelling Bee

Тази година състезанието по спелуване на английски език навършва 10 години от старта си в България. ОУ “Д-р Иван Селимински“ участва в това вълнуващо събитие от самото начало и за изминалите 10 години излъчи 9 състезатели в Национален кръг, наградени с езиков лагер, съвместно с доброволците от Корпус на мира, Фондация КорПлюс и Фондация Америка за България.
В юбилейното десето издание се включиха 28 деца от 5., 6. и 7. клас, които в рамките на три месеца трябваше да научат 500 думи. Победител в надпреварата е Георги Къчев от 6А клас. Думата, която донесе първото място за упорития и запазил огромно самообладание ученик,  е “foresee” (предвиждам).
На второ място достойно се нареди Елена Тотън от същия клас. Двамата шестокласници ще представят училището ни на регионалния кръг, който ще се проведе на 28 март 2020 г. За този етап от състезанието те трябва да усвоят правописа на още 200 думи.
Участниците получиха сертификат и сувенири с логото на състезанието, а първите двама си тръгнаха с розета „Победител“!
За първа година се проведе и  Spelling Bee Junior, в което участваха 26 ученици от 2., 3. и 4. клас. Списък
ът на малките „пчелички“  включваше 250 думи. Първо място,  медал и речник - за второкласника Богдан Андонов. На второ място се нареди  Мириам Господинова от 4 „б“ кл.,  трето място – за Мария Георгиева от 4 „а“клас.
Вълнуващо, напрегнато, вдъхновяващо – това бе за всички нас Spelling Beе! Честито на победителите ! Поздравления за всички ентусиазирани, знаещи и трудолюбиви пчелички!1      2     3      4        5

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню