ОУ Д-р Иван Селимински - Сливен1

Отиване към съдържанието

Главно меню

Международен ден за борба с училищния тормоз

22 февруари – Ден на розовата тениска


22 февруари е Международен ден за борба с училищния тормоз и се отбелязва в много страни по целия свят. Началото му е поставено преди 10 години в Канада, когато група момчета тормозят по-малък ученик, защото на първия учебен ден е бил облечен с розово поло. На другия ден негови съученици, станали свидетели на случката, купуват 50 розови тениски и ги раздават на свои съученици, като по този начин показват, че никой няма право да унижава друг човек, поради различния му избор, гледна точка или мнение.
В нашето училище от няколко години също се отбелязва този ден.  Всички дейности са осъществени по предложение на ученическия парламент и реализирани с подкрепата  и партньорството на МКБППМН - Сливен.
Всяка паралелка от първи до седми клас направи послание към своите съученици върху розова тениска. Всички тези розови тениски бяха закачени една до друга, така че да образуват символичен розов гирлянд от послания срещу агресията в училище.
Учениците от първи до седми клас изработваха мини тениски-стикери с послания срещу агресията в училище, които носиха на самия ден. Тази инициатива бе подкрепена и от учителите, които също показаха своята позиция, носейки тези тениски с лични послания.
На 22 февруари в училище бе поставена „Кутия за слънца”, в която учениците да благодарят или споделят за добри постъпки на свои съученици, които да достигнат до по–широк кръг от хора и по този начин повече ученици да бъдат мотивирани да правят добрини за околните.

1      2     3      4

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню