ОУ Д-р Иван Селимински - Сливен1

Отиване към съдържанието

Главно меню

Открити уроци - октомври 2016 г.

Открит урок
по История и цивилизация и Български език и литература


          На 27.10.2016 г. г-жа Татяна Андреева и г-н Огнян Тодоров изнесоха открит урок в 6. клас на тема „Народните будители – възторжени радетели за възкресяване на вярата, духа и езика”. Под умелото ръководство на учителите,  учениците представиха сливенските будители Сава Доброплодни, д-р Иван Селимински, Добри Чинтулов, Г. С. Раковски. Прозвучаха емоционални есета за делото на Сливенските родолюбци, за повдигане духа на народа и за утвърждаване на националните  идеали. Чрез този  интегриран урок  пролича  ценностното отношение към бележити исторически личности, допринесли с родолюбието и всеотдайността си за духовното пробуждане на българите.
      На урока присъстваха много родители и учители, които аплодираха шестокласниците за тяхното представяне,  включително и за малките актьори в драматизацията на откъс от „История славянобългарска”.


Открит урок по Английски език


    На 28.10.2016 г. г-жа Женя Незами изнесе открит урок по Английски език в трети клас на тема ”Къде е Спиди?”. Чрез урока се затвърдиха знанията за предлози за място, за професии и прилагателни имена, описващи хората. Третокласниците  представиха на английски език професиите на своите родители. Чрез изпълнението на добре подбрани  упражнения от електронния учебник  учениците попълват думи в текст, свързват понятие с картина. Могат да рисуват предмети на определени места, слушайки инструкции.   Проличават уменията за слушане с разбиране, четене с разбиране, свободно превеждане. Урокът завърши с интересна игра за следване на неочаквани инструкции.
   Гости на урока бяха родители и учители.

Открит урок по математика


    На 13.10.2016 г. г-жа Ст. Петрова проведе открит урок по математика в шести клас на тема „Степенуване на произведение”.  

   Чрез добре подбрани разнообразни задачи учениците постепенно усвояват правилата за степенуване на произведение.  Научават се да съкращават дроби, използвайки знанията за степенуване на произведение и действия с изрази, съдържащи степени. Чрез новите знания шестокласниците се насочват към рационално решаване на задачите.
   Гости на урока бяха много учители от прогимназиален и начален етап.

1      2     3      4

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню