ОУ Д-р Иван Селимински - Сливен1

Отиване към съдържанието

Главно меню

Открити уроци - юни 2016

Състезание „Минута е много“
СИП Човекът и природата - 6 клас
В. Желязкова


      На 06.06.2016 г. г-жа  Василена Желязкова проведе заключително занятие за СИП Човекът и природата. То бе под формата на състезание, наречено „Минута е много“. Учениците, участващи в свободноизбираемата подготовка, се състезаваха в три отбора. Отбор „Цитология“, съставен с ученици от 6.Б клас, доказа, че знае много за клетките. Отбор „Ботаника“, с ученици от 6.В клас, уверено разведе публиката всред дебрите на растенията. Отбор „Зоология“, с ученици от 6.Г клас, успешно се справи с въпроси за животните и човека. Състезанието се проведе в три кръга. Всеки отбор представи и своето проучване по въпрос, поставен още в началото на годината.
   Победител е отборът от  6.В клас, а 6.Б и 6.Г клас си поделиха второто място с равен резултат. Учениците показаха много знания, умения за представяне пред публика на изследователски задачи, съобразителност, работа в екип.

Открит урок по литература - Т. Цуцова


   На 13.06.2016 г. г-жа Цуцова проведе открит урок по Български език и литература на тема „Еньовден” с учениците от 5.Д клас. Учениците се запознаха с традициите, свързани с празника Еньовден. Представиха по-популярните билки и тяхното лечебно и магическо въздействие. Петокласниците  влязоха в ролята на малки актьори, облечени в българска народна носия,  чрез подходяща драматизация  те представиха обичая Еньова буля. Изработили  са проекти на табла, свързани с празника. Целта е чрез урока да усетят магията на родовата връзка  род-народ-Родина.
 Гости на урока бяха учители от различните методични обединения в училище.

1      2     3      4

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню