ОУ Д-р Иван Селимински - Сливен1

Отиване към съдържанието

Главно меню

Открити уроци - февруари 2016

„Зимен пейзаж” – Валери Петров
Веселина Стефанова


   Във връзка с вътрешно-квалификационната дейност и споделяне на добри педагогически практики на 24.02.2016 г. се проведе открито занятие  по Български език и литература в полуинтернатната група на 2 "а" клас.
 Под ръководството на г-жа В. Стефанова учениците доосмислят художествената образност като своеобразно емоционално послание. Преоткриват, че авторът изразява лирическото си преживяване посредством изобразена картина. Чрез подчертаване на естетическото в описанието учениците се приобщават към душевността на Валери Петров.
  Чрез разнообразните задачи в урока се усъвършенства словесното рисуване. Второкласниците се упражняват да четат с разбиране, гладко и изразително. Затвърдява се възприемането на стихотворение и литературното понятие повторение.
 На урока присъстваха много учители и възпитатели.

„Природни зони на Земята” - обобщение
Открит урок – география 5. клас, Д. Дамянова


  На 16.02.2016 г. под умелото ръководство на г-жа Д. Дамянова учениците от 5.а клас обобщиха и затвърдиха знанията си за природните зони на Земята, алгоритъма за описване на природните зони и условията за живот в тях. Чрез урока у петокласниците се развиват уменията за описване на природна зона, работа с тематични карти, таблици, графики, разкриване на връзки между природните компоненти.
 На работен лист учениците описват различните природни зони. Разпознават по снимки видовете животни и растения в съответните природни зони. Използват  се и  различни интересни задачи, кръстословици, анаграми, отнасяне на изображение към съответна природна зона.
 На урока присъстваха учители от различните методични обединения в училище.


Открито занятие в 4. клас на тема "Здравословно хранене" – „Карнавал на Витамините“
В. Желязкова –  сценарий
Подготовка – класните ръководители: Бояна Петкова, Руска Симеонова и Даниела Кирова    


     Занятието се проведе  на 25.02.2016 г. с ученици от 4.а, 4.б, 4.в клас  пред родители и учители. Представи се драматизация на приказката „Най-голямото богатство“. Учениците на 4 "в" клас влизат в ролята на разказвачи, персийски шах, мъдреци. Изводът от приказката е, че най-голямото богатство за човека е здравето. Учениците от 4"а" клас пренасят публиката в дома на едно семейство с две деца, в което Мазнината се е настанила трайно на трапезата. Майката не намира време за приготвяне на домашна храна.  Не се правят излети  в планината. Затлъстели са, бащата е с високо кръвно налягане. Правят домашен съвет, на който се вземат важни за здравето на цялото семейство решения. Но преди да стигнат до решенията, се срещат с Бялата захар, Солта, Бобовите храни, Съветници по здравословно хранене и Личния лекар.
     Учениците обясняват значението на хранителните вещества - въглехидрати, белтъчини и мазнини за човешкото тяло, а също и ролята на водата и минералните соли. Извеждат се правилата на здравословното хранене – умереност, пълноценност и разнообразие.
    Учениците от 4"б" клас внасят пъстрота с маските си на важните за човека витамини. Артистично представят витамините А, В1, В2, В3, В5, В6, В7, В12, С и Д.
   Не липсват гатанки и пословици от цял свят за здравето.
Китайците казват, че лакомствата са хиляди, но здравето - едно. Учениците от четвърти клас апелират за здраве чрез правилно хранене, защото има връзка между хранене и болести.
   Занятието протече при голям интерес от страна на учители и родители, които аплодираха малките актьори на сцената.

1      2     3      4

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню