ОУ Д-р Иван Селимински - Сливен1

Отиване към съдържанието

Главно меню

Новини2

 

 Открити уроци - месец юни 2016 г.

На 06.06.2016 г. г-жа  Василена Желязкова проведе заключително занятие за СИП Човекът и природата. То бе под формата на състезание, наречено „Минута е много“.   >>>

Раян Камаринчев - сребърен медалист от националния кръг на "Европейско Кенгуру"


На 4.06.2016 г. се проведе националният кръг на международното математическо състезание "Европейско кенгуру". До него беше допуснат само Раян Камаринчев, който е единственият представител от начален етап за област Сливен. Раян отново ни зарадва с отличното си представяне, като завоюва второ място сред първокласниците в България.
Заместник-министърът на образованието и науката Диян Стаматов и посланикът на Република Франция Н.Пр. Ксавие Лапер дьо Кабан връчиха наградите на победителите на официална церемония в МОН.

 Открити уроци - месец aприл 2016 г.

Във връзка с вътрешно-квалификационната дейност и споделяне на добри педагогически практики през месец април открити уроци пред свои колеги изнесоха преподавателите Василена Желязкова, Владимира Вълева и Хрисимира Великова. >>>

И най-малките ученици отбелязаха  22 април – Ден на Земята

 По инициатива на учениците от ученическия съвет и с подкрепата на училищното настоятелство и Община Сливен в лицето на МКБППМН в двора на училището вече има градинка. Но за да пораснат храстите големи не е нужно само да се посадят, а най-важното е да се опазят. Отговорната задача по опазването на храстите бе поверена на учениците от занималните на 1-вите и 2-рите класове. Освен да пазят градинките от топките и децата, тичащи след тези топки, те ще поливат малките храсти, защото знаят, че освен от почва и слънце, всяко растение се нуждае от вода за да израсте здраво и силно. На 22 април учениците от занималнята на 1 а клас поляха храстите и предадоха щафетата на учениците от 1 б клас.

Изложба-живопис


      На 19.04.2016 г. талантливите ученици от 6 "в"  клас на III ОУ "Д-р Иван Селимински" - Радост Йовкова, Калина Кирилова и Илияна Мавродиева - се представиха забележително в изложба-живопис "Майсторският клас", в галерия Арт-център "Седем".

Отлично представяне на Марианна Емилова Кирилова от VII „Б” клас  на IX-тата Национална олимпиада по история и цивилизация, проведена на 16-17 април 2016 година в град Созопол


Марианна Емилова Кирилова от VII „Б” клас  достойно защити знанията и уменията си в заключителния етап на  IX-тата Национална олимпиада по история и цивилизация.  Класира се на  четвърто място сред 40 седмокласници  от цялата страна  с успех отличен 5.63. Нейните постижения са плод на много труд, усърдие и упоритост! Получената грамота й дава право да продължи обучението си в НГДЕК „Св.св.Кирил и Методий” в гр. София. Поздравления за Марианна и нейната учителка Татяна Андреева!

Ученици от ОУ „Д-р Иван Селимински” направиха дарение на ветеринарна клиника „Привет”

 По инициатива на ученическия съвет скромната сума от 190 лева, събрана от благотворителен базар в училище, бе дарена на ветеринарна клиника „Привет”. Учениците, които посетиха клиниката бяха топло посрещнати от всички в клиниката. Д-р Кожлеев почерпи децата с плодове и  подари топки за училището. След това ги разведе из цялата клиника, позволи им да надзърнат във всяко кътче и търпеливо отговори на въпросите им. А за какво ще се изразходят парите? „Понеже Общината има ангажимент към кастрирането на бездомните кучета, с тези пари ние ще се погрижим за кастрирането на бездомни котки” – отговори д-р Кожлеев. Преизпълнени с впечатления от срещата с хората, работещи в „Привет” и с животните, които видяха в клиниката, децата искрено си пожелаха един ден да се върнат там, но не като посетители, а като ветеринарни доктори.

Открити уроци - месец март 2016 г.

Във връзка с вътрешноквалификационната дейност в училище и обмяна на добри педагогически практики през месец март открити уроци проведоха г-жа Кр. Митева, г-жа А. Янакиева, г-жа Д. Дамянова, г-жа Р. Илчева, г-н Т. Стоянов, г-н О. Тодоров. >>>


Национален кръг на състезанието “Ключът на музиката”

      Достойно се представиха  нашите шестокласници  на Националния кръг на състезанието “Ключът на музиката”, проведен на 19.03.2016 г. в  гр. Пловдив.    Мила Красинова Петкова се класира на седмо място, а Валерия Радостинова Танкова е на девето място от 162 шестокласници от цяла България. Подравления за учениците и за техния учител г-н Тодор Стоянов!

Среща „Трето училище - старт в живота”

       На 27 февруари 2016 година ОУ „Д-р Иван Селимински” събра радостта и вълнението на своите бивши и настоящи възпитаници – ученици, учители, родители.  Проведе се инициативата „Трето училище - старт в живота” - среща на младостта със зрелостта, посветена на 108-годишнината на училището.   >>>

Отлично представяне на седмокласниците на 48-та национална олимпиада по Химия и опазване на околната среда

Даниел  Антонов Чираков се класира на пето място в надпреварата със свои съученици от цяла България на 48-та национална олимпиада по Химия и опазване на околната среда, която се проведе на 19 – 20. 03.2016 г. в гр. Ямбол.   >>>

Открити уроци - месец февруари 2016 г.

Във връзка с вътрешно-квалификационната дейност и споделяне на добри педагогически практики през месец февруари открити уроци пред свои колеги изнесоха преподавателите Веселина Стефанова, Дияна Дамянова, Василена Желязкова. >>>

Spelling bee local winners

Състезанието по спелуване на английски език в Трето ОУ "Д-р Иван Селимински", гр. Сливен се проведе на 29 февруари, 2016 г. Саманта Пенева от 7. клас зае първо място. Марианна Емилова Кирилова от 7 клас се класира на второ място. В състезанието участваха 37 ученика от 5, 6 и 7 класове. Думата, която определи крайния победител след повече от тричасово спелуване, е necessity.

Трето училище - победител в традиционната щафета "Освободител"

52-рата лекоатлетическа щафета "Освободител" се проведе днес в Сливен по повод Националния празник на България. В първа възрастова група V - VII клас първо място спечели отборът на III ОУ "Д-р Иван Селимински", следван от отборите на XI СОУ “К. Константинов” и XII OУ "Елисавета Багряна". Отличията в щафетата връчи кметът на град Сливен г-н Стефан Радев.

Клетва на първокласника

С празнично шествие и тържествена Клетва на първокласника завършиха инициативите, посветени на патронния празник на Трето училище. Тесен се оказа площад "Хаджи Димитър", за да побере множеството родители, граждани, общественици, ученици, дошли да споделят този вълнуващ с миг с най-малките възпитаници на ОУ "Д-р Иван Селимински". Гости на тържеството бяха ексминистърът на образованието и науката проф. Тодор Танев, Илия Налбантов - служител в Министерство на отбраната, г-жа Чиликова - заместник-кмет по социални дейности, г-жа Татяна Петкова - областен управител, г-жа Бисерка Михалева - началник на РИО - Сливен, г-жа Йорданка Стоилова - експерт Начално образование в РИО - Сливен, г-жа М. Константинова - председател на училищното настоятелство и отец Йоан, дошъл да благослови обета на младите българчета. След полагане на клетвата малките родолюбци получиха значки - символ на обета им да пазят заветите на българските будители и възрожденци.

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България


Сто и шейсет ученика от ОУ "Д-р Иван Селимински", вдъхновени от езиковите си преподаватели, се включиха в надпреварата по Английски език  нa 20.02.2016 г. >>>

Състезание "Аз пиша красиво"

На 25.02.2016 г. 24 първокласници премериха сили в традиционното състезание "Аз пиша красиво" - част от инициативите в седмицата, посветена на патронния празник на ОУ "Д-р Иван Селимински". Грамоти за отлично представяне получиха: Георги Райчев, Гергана Рандева, Деница Василева, Димана Станева, Димитър Костов, Калина Цветкова, Памела Митроганова, Стамена Стоянова.

Клетва на първокласника

На 2.03.2016 г. от 12:30 ч пред паметника на Хаджи Димитър и барелефа на своя патрон д-р Иван Селимински първокласниците от Трето училище ще положат тържествена клетва да пазят заветите на българските будители и възрожденци. Празничното шествие на всички възпитаници на Трето училище ще започне в 12:00 ч от двора ОУ "Д-р Иван Селимински". Да се носят цветя за поднасяне пред барелефа на Селимински след ритуала.
Каним родители, общественици и граждани да споделят този вълнуващ миг с нас!

Резултати от Математически турнир "Проф. д-р Д. Табаков"

С много ентусиазъм премина четвъртото издание на Областния математически турнир „Проф. д-р Д. Табаков”, в който сили премериха най-добрите математици от Сливен, Нова Загора, Твърдица, Шивачево, Бяла, а за втора година и гости от Бургас. Възпитаниците на Трето училище завоюваха 8 медала: златни за първокласниците  Любомир Савов и Раян Камаринчев и за петокласниците Ивана Панайотова и Иван Николов; сребърни - за първокласничката Памела Митрофанова, четвъртокласника Борислав Георгиев и седмокласничката Марианна Кирилова; бронзов - за първокласника Димитър Костов. Поздравления за победителите в турнира и успех на предстоящия областен кръг на международното математическо състезание „Европейско Кенгуру” през м. март!

IV Областен Математически турнир "Проф. д-р Д. Табаков"

На 20.02.2016 г. в III ОУ "Д-р Иван Селимински" ще се проведе IV Oбластен математически турнир "Проф. д-р Д. Табаков". Участници са учениците от I до VII клас. Турнирът е инициатива на Съюза на Математиците в България - Секция Сливен и се организира със съдействието на РИО - Сливен. Началото е от 10:00 часа. Всички участници да се явят в 9:40 часа за разпределение по кабинетите. Състезанието за 7. клас е с формат на пробен изпит. Регламент за участие.

Открити уроци - месец януари 2016 г.

На 18.01.2016 г. г-жа Р. Петкова проведе  открит урок по Домашен бит и техника във 2.б клас на тема „Червената шапчица”. Учениците усвояват  знания  за произхода на хранителните продукти и различните технологии за тяхното получаване. Това проличава  от интерактивната игра „Сервитьори”. >>>

Открити уроци - месец декември 2015 г.

Във връзка с повишаване на ефективносттта на обучение и създаване на възможности за споделяне на добри педагогически практики, чрез наблюдение на открити уроци в ОУ „Д-р Ив. Селимински” през м. декември 2015 г.  се  проведоха  следните  уроци... >>>

Над 120 подаръка зарадваха деца в неравностойно социално положение

Всяка година  нашето училище се включва в кампанията на БЧК „Деца помагат на деца”. И всяка година, вече повече от 10 години,  в навечерието на Коледа един пълен с  надежди, мечти и благопожелания микробус отпътува от ОУ „Д-р Иван Селимински” и отива да зарадва стотици очакващи го деца.


Коледен благотворителен базар

За първа година в нашето училище се организира Коледен благотворителен базар. Много ученици, техните родители и учители подкрепиха идеята и се включиха като изработиха прекрасни коледни предмети и празнична украса, които бяха предложени на ученическия базар. От интереса, който събуди този базар, следва логичното заключение, че по всяка вероятност този базар ще се превърне в ежегоден.
Сумата, която беше събрана, и която ще бъде дарена, е 400 лева.
Благодарим на всички, които подкрепиха идеята и направиха базара възможен!

Открити уроци- месец октомври и месец ноември 2015 г.

Във връзка с повишаване на ефективносттта на обучение и създаване на възможности за споделяне на добри педагогически практики, чрез наблюдение на открити уроци в ОУ „Д-р Иван Селимински” през м. октомври и  м. ноември  в училище  се  проведоха  следните  уроци... >>>

Есенно почистване на ПП "Сините камъни"

На 14.11.2015г. се проведе традиционното есенно почистване на ПП "Сините камъни". Участие взеха ученици от шести и четвърти клас от III ОУ "Д-р Иван Селимински" с ръководител Василена Желязкова. Младите природолюбители почистваха по маршрут Текстилен техникум - Селището - Тодоровото аязмо. В почистването се включиха и наши приятели от екипа на крепост "Туида", както и други доброволци, излезли на разходка в планината в слънчевата събота на месен ноември.

В храма

На 12.11. третокласниците от СИП Религия посетиха храм „Св. Цар Борис-Михаил Покръстител”, където бяха сърдечно и топло посрещнати от отец Йоан и слушаха с внимание  своя нов урок по православие. Това е втората среща на малките християнчета с младия свещеник, който с много търпение изслуша техните въпроси и разказа за значението на молитвата като разговор с Бога, за доброто и злото, за вярата и грехопадението. В Божия дом децата запалиха свещички и отправиха своите молитви за здраве и благословение.   >>>

Ученическо състезание "На Сините камъни"

На 31.10.2015 г. Дирекция Природен парк „Сините камъни“ към Изпълнителната агенция по горите проведе за шеста поредна година традиционното ученическо състезание “На Сините камъни” в местността Моллова кория. Участниците бяха шестокласници от III ОУ “Д-р Ив. Селимински”    >>>

Второкласникът Никалас Георгиев - световен шампион по карате

С два медала се завърна второкласникът Никалас Венелинов Георгиев от КБИ „Грифон“ от ДВАДЕСЕТ И ТРЕТОТО SKDUN СВЕТОВНО ПЪРВЕНСТВО ПО ШОТОКАН КАРАТЕ-ДО И ОСМАТА СВЕТОВНА КОХАЙ КУПА, което се проведе в сръбския град Суботица от 9-ти до 11-ти октомври. Никалас е с бронзов медал на ката и златен на sanbon kumite. Благодарим ти, Никалас! Горди сме с твоите успехи!

Вълнуваща среща

На 9 юни 2015 г. V „В” клас, с класен ръководител г-жа Даниела Тодорова, се срещна с прекрасната поетеса Петя Александрова. Тя представи книгата си „Смокиново момиче”. Учениците рецитираха нейни творби и с интерес изслушаха творческата история за създаването на последната й творба. Заинтригувани от историята на героинята – 12-годишното момиче Фира, учениците си купиха книгата, подписана от авторката с лично посвещение. Сега им предстои още по-забавно приключение – с живота на палавата Фира и нейните приятели!    Радост Йовкова, V „В” клас

Тимът на Трето училище - бронзов медалист от финалния кръг на Ученически игри по лека атлетика

На 06-07.06. 2015 г. в град Сливен се проведе финалният кръг на Ученически игри по Лека атлетика за учебната 2014/2015 г. с участието на десетте най-добри училищни отбора от цяла България.   >>>

Престижна награда

Петокласничката Радост Йовкова спечели I място за есе на тема „Любов и милосърдие” в XIV Национален конкурс „Бог е любов”. Домакин на събитието бе Пловдивската митрополия. Наградите бяха връчени на 6 юни 2015 г. в епархийския манастир „Св. св. Кирик и Юлита” край Асеновград, от ректора на Православната духовна академия „Св. св. Кирил и Методий” – Великотърновския митрополит Григорий и Пловдивския митрополит Николай. Заедно с другите отличени деца от страната, Радост Йовкова участва във филм по поръчка на Българската национална телевизия, който ще се излъчва в национален ефир по време на тържествата през 2019 г., когато град Пловдив ще бъде културна столица на Европа.  >>>

Сертификат "Златно сърце" за учениците на Трето училище"

На 01.06.2015 г. ОУ „Д-р Иван Селимински” Сливен бе удостоено със сертификат за благородна постъпка „Златно сърце” от РИО-Сливен и Областна администрация - Сливен. Той бе официално връчен на директора на училището г-жа Ваня Пенчева. Причината за това признание са благотворителните акции, реализирани от учениците през тази учебна година. В навечерието на Коледа децата зарадваха с над 130 подаръка свои връстници в неравностойно социално положение - инициатива, осъществена съвместно с БЧК. Отново преди Коледа учениците организираха благотворителен базар, събраната сумa от който беше дарена на дома за сираци „Св. Николай” в с. Нови хан. Средствата от организирания през март Благотворителен базар бяхa дарени на семейството на Георги Гьотенов от Сливен за неговото лечение и рехабилитация. Поздравления за г-жа Валерия  Минкова - организатор на благотворителните акции в Трето училище!

Стихове под небето на Сливен

На 31.05.2015 г. в Градската градина се проведе открито литературно четене на лични творби от ученици и утвърдени на българската литературна сцена сливенски поетеси, на тема "Заветите на Ботев в нас".  От ОУ "Д-р Иван Селимински" се представиха петокласниците: Радост Йовкова - стихотворение, Изабел Иванова - есе, Стоян Иванов - есе и шестокласникът Симеон Колев - стихотворение. Всички участници бяха наградени с грамоти за отлично представяне. >>>

Литературно четене „Книгата – ключът и тайната“

На 15.05.2015 г. учениците от VВ клас на ОУ „Д-р Иван Селимински“ – гр. Сливен, с класен ръководител г-жа Даниела Тодорова – преподавател по български език и литература, представиха литературно четене под надслов „Книгата – ключът и тайната“. >>>

Отборът на Трето училище - победител в лекоатлетическата щафета на 9 май

Лекоатлетическа щафета “70-години от края на Втората световна война”  се проведе на 9 май – събота в Сливен. Тя беше със старт-финал пред  Съдебната палата до площад „Хаджи Димитър”. Цялата новина >>>

Областен кръг на Викторината по БДП  „Да запазим децата на пътя“

На проведения Областен кръг на Викторината по Безопасност на движението „Да запазим децата на пътя“ – 2015 отборът на Трето училище завоюва Второ място. Поздравления за участниците в отбора: Мария Иванова Иванова – 5 клас; Атанас Янчев Котов – 6 клас; Иван Тодоров Стайков – 7 клас; Даниел Георгиев Димитров – 7 клас!

Класирани  ученици от 3 ОУ „Д-р Иван Селимински" за Национален кръг на Лингвистично Кенгуру 2015

За Национален кръг на Лингвистично Кенгуру 2015  в гр. София са класирани Бурак Бора Бали - 3 а клас с извоювани 190 от 200 точки и Саманта Християнова Пенева - 6 а клас със 185 от 200 точки. Третокласникът Бурак се състезава в група 3 и 4 клас и с високия си резултат изпреварва четвъртокласниците. Състезанието се отличава с изключителна масовост и общият брой на участниците от страната в 3 клас е 567 ученика, а в 4 клас - 832 ученика. Класирани са двама ученика от Сливен от 3 клас, а деца от 4 клас от града ни няма. Саманта е във възрастовата група 5 и 6 клас като в тази надпревара се включват 865 петокласници и 730 шестокласници. Ученичката от 6 а клас е единственият класиран участник от Сливен в своята група.
Поздравления! Вие ни правите горди!

Победа на наши възпитаници в регионалния кръг на Spelling Bee

На 18 април се проведе Регионален кръг на Spelling Bee. В първа група първо място зае ВАНИНА ВЪЛКОВА от 7 г клас, а ГЕОРГИ СЛАВОВ от 7 г клас зае първо място във втора група. Двамата ученика ще представят региона на Националния кръг на състезанието, което ще се проведе на 9 и 10 май в София. Успех!


Бурак Бали  с бронзов медал от Националния кръг на състезанието по английски език

Бурак Бора Бали  от III А клас  спечели  трето място в  Националния кръг на състезанието по английски език  на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Той се състезава с 40 ученика от цяла България и завоюва  47.5 точки, с които е само на 1 точка от първото място в ниво Movers. Прочети повече >>>

Победа за отбора на момчетата на общинското първенство по лека атлетика

На 28.03.2015 г. се проведе общинското първенство по лека атлетика от Ученически игри 2015 г. Отборът на ОУ "Д-р Иван Селимински" - момчета 5-7 клас се класира на І-во място, а отборът на момичетата се класира втори.
Гордеем се с вас, мили деца и ви пожелаваме успех и на зоналното първенство от националния спортен календар на МОН! Ето и състава на двата отбора:

Момчета

Момичета

1.Миихаил Петров Петров
2. Милен Павлов Петков
3. Владимир Гавраилов Гавраилов
4. Денислав Драгомиров Добрев
5. Божидар Николаев Въжаров
6. Георги Славов Славов
7. Ивайло Венков Господинов

1. Джесика Ваентинова Рачева
2. Даниела Петева Стоева
3. Адел-Роберта Найджел Стоева
4. Мария Христова Къчева
5. Кристияна Красимирова Кънева
6. Мария Иванова Иванова

Сребърен медал за III ОУ "Д-р Иван Селимински" на 47-мата Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда


Георги Славов Славов от VII "г" клас зае второ място и завоюва сребърен медал в надпреварата със свои съученици от цяла България на 47-мата Национална олимпиада по химия и опазване на околната среда, която се проведе на 21 и 22 март в Ямбол. Той е гордост за училището ни и за своята учителка - Дарина Узова!

Благотворителна инициатива

Училище „Д-р Иван Селимински” Сливен подкрепи малкия Георги Гьотенов като се включи в кампанията за събиране на средства за лечението му. Учениците изработваха мартеници в часовете по домашен бит, които заедно с предоставените от семейството му мартеници и картички продаваха на организирания в училище благотворителен мартенски базар. Събраните средства от базара и от поставените кутии за дарения в размер на 251 лева бяха  предадени на бабата на Гошко.

Spelling Bee в Трето училище

От 4 до 7 март в 237 училища в цяла България се провежда петото по ред състезание за спелуване на английски език “Spelling Bee”.
Училищният кръг в ОУ ”Д-р Иван Селимински” се проведе на 5 март, 2015 г. В състезанието участваха 49 ученика от 5, 6 и 7 клас. Спелувани бяха 360 думи, разпределени в 36 рунда. Думатa spacious (просторен) донесе победата за Ванина Василева Вълкова от 7г клас. Неин достоен съперник беше Георги Славов Славов от същия клас. Двамата ученика ще представят училището ни на 18 април 2015г. на Регионалния кръг на състезанието. Успех!

Състезание по английски език на Асоциация на Кеймбридж училищата в България

На 20.02. в ОУ „Д-р Иван Селимински” се проведе училищният кръг на състезанието по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Победители в отделните нива станаха следните ученици: Мартин Петков Калайджиев  /Ниво STARTERS/, Бурак  Бора  Бали /Ниво  MOVERS/, Мила Николаева Колева /Ниво FLYERS/, Александрина Алексиева Велева /Ниво А1/, Бисер Станимиров Стойчев и Илина Ивелинова Жечева /Ниво Pre-intermediate (A2)/. Победителите ще представят училището на националния кръг на състезанието, заедно с класираните на второ място: Стефания Стефанова Данчева, Габриеле Стефано Пенонне, Иван Димитров Кънев, Радост Радостинова Йовкова. Желаем успех на нашите състезатели! Ето и резултатите на останалите участници в състезанието ТУК!

Трето училище - победител в щафета "Освободител"

51-вата лекоатлетическа щафета "Освободител" се проведе днес в Сливен по повод Националния празник на България. В първа възрастова група V - VII клас първото място спечели съставът на Трето училище, следван от отборите на ПМГ "Добри Чинтулов" и 11 СОУ “К. Константинов”. Отличията в щафетата връчи кметът на град Сливен г-н Кольо Милев. Съдия на щафетата бе възпитаникът на Трето училище, лекоатлетът Михаил Желев - европейски и 8-кратен балкански шампион; единственият българин, носител на авторитетния приз "златен шпайк". >>>

 
 

1      2     3      4

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню