ОУ Д-р Иван Селимински - Сливен1

Отиване към съдържанието

Главно меню

Новини2

 

Национален кръг на състезание „Kangaroo Global Linguistics“

На 14.04 2018 г. в гр. Велико Търново се проведе Националният кръг на състезанието по английски език  KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS.  
Представителите на ОУ"Д-р Иван Селимински"
бяха ученици, чиито максимален резултат от Първи кръг е 100 точки от 100 възможни: >>>


Отворено ателие-конкурс "Писано великденско яйце"

Национална художествена гимназия организира отворено ателие-конкурс, в който се включи нашето училище. Темата на конкурса беше ,,Писано великденско яйце". В него участваха ученици от 6. и 7. клас. Задачата бе да се украси яйце с българска шевица. Проектът на Петър Станчев Илиев от 6г клас спечели първо място и бе реализиран върху голямо яйце. Изрисувани бяха още пет малки яйца, а проектите са на: Мария Антонова Атанасова от 6г клас, Илияна-Роси Иванова Илиева от 6г клас и на седмокласниците Велина Александрова Александрова, Венелина Венелинова Далаберова, Кристиан Юлиянов Кирилов. >>>

Футболният тим на "ОУ Д-р Иван Селимински" - областен шампион

Момчетата от футболния тим на ОУ „Д-р Иван Селимински“ станаха областни шампиони. На финалите на областното първенство, които се състояха в Сливен на 12.04.2018 г., те победиха отборите на Нова Загора и Твърдица съответно с 3:0 и 6:0. Така нашите футболисти отиват на зонално ниво, където ще се конкурират с отбори от други области. Пожелаваме им успех!

Състезание „Kangaroo Global Linguistics - KGL“

На 10 март 2018 г се проведе училищният кръг на състезанието  по английски език към Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, „Kangaroo Global Linguistics - KGL“. Участваха 43 ученика от 4 до 7 клас, които се състезаваха в три нива: А1, А2 и В1. >>>


Скъпи ученици и учители,

Само след дни Великденските камбани ще възвестят Христовото Възкресение. Нека пламъкът на запалените свещи във Великденската нощ освети любовта и добротата в сърцата Ви! Светли, радостни, благословени Великденски празници!

Награди от зимен кръг на "Математика без граници"

На 8.03.2018 г. заместник-кметът по хуманитарни дейности г-жа Пепа Чиликова награди в ЦПЛР - Детски комплекс - Сливен отличилите се в зимния кръг на международния математически турнир "Математика без граници". Раян Камаринчев от 3 "а" клас, Георги Къчев от 4 "а" клас, Ангел Иванов и Давид Стоянов от 3 "б" клас получиха сертификати и съответно златен, сребърен и бронзови медали от международното класиране. Радостни и горди сме с поредния успех на нашите математици!


Нашите лекоатлети с поредна победа в щафета "Освободител"

За 54-ти път в Сливен се проведе лекоатлетическата щафета „Освободител“, посветена на 3 март – национален празник на България. Стартът бе даден на площад „Хаджи Димитър“. Състезателите бяха разпределени в три възрастови групи - 5-7 клас, 8-10 клас и 11-12 клас и преминаха маршрут от 1170 метра по улица „Г.С.Раковски“ като финишираха до паметника на Панайот Хитов. В първа възрастова група отново победиха лекоатлетите от ОУ „Д-р Иван Селимински”. Второ място спечелиха учениците от ППМГ „Добри Чинтулов”, а трети се класира отборът на ОУ „Х. Димитър” – с. Селиминово. Победителите бяха наградени от кмета Стефан Радев с купи, грамоти и индивидуални награди. Поздравления за нашите състезатели и техните треньори - Гончо Стоянов и Анастасия Янакиева!


Spelling Bee - 2018

2 март 2018. Патронен празник - 110 години от създаването на ОУ ‚Д-р Иван Селимински“. Spelling Bee - eдна от най-вълнуващите инициативи в този ден. 23 участника. 12 кръга. Сълзи, усмивки и вълнуващо жужене!!! Второ място за Джованна Игнацио Колу. Победител за втора поредна година - Даниел Христов Иванов. Думата на победителя - cockerel. Благодарим за помощта и ентусиазма на Илин Папазян и Деница Балчева! >>>


Мирослав Савов - бронзов медалист от Републиканското първенство по джудо

Петокласникът Мирослав Савов се завърна с бронзов медал в категория 50 кг от Републиканското първенство по джудо, което се проведе на 24.02.2018 г. в столицата. Състезателят на СК „Хаджи Димитър” бе сред петимата медалисти от град Сливен. Поздравления зa поредния му спортен успех!

27 февруари - неучебен ден

Поради влошената метеорологична обстанвка кметът на Сливен Стефан Радев обяви 27.02.2018 г. за неучебен ден за училищата на територията на общината.


Грипна ваканция

Регионална здравна инспекция – Сливен обявява грипна епидемия за община Сливен, считано от 30 януари 2018 г. Регионално управление на образованието – Сливен прекратява учебните занятия в училищата на община Сливен за периода 30.01.-02.02.2018 г. Следва междусрочна ваканция на 5-6.02. и учебните занятия се възобновяват на 7.02.2018 г. без промяна в сменния режим (5. и 7. клас - първа смяна; 3., 4., 6. клас - втора смяна).


„Любовта и смъртта на първия след Бога” – среща с писателката Неда Антонова


На 08.12.2017 г. в етнографски комплекс „Хаджиданчови къщи”  в град Сливен по покана на учениците от клубове „Млади възрожденци” от ПГПЗЕ „Захарий Стоянов” – Сливен и ОУ „Д-р Иван Селимински” – Сливен гостува писателката Неда Антонова. >>>

Мирослав Савов - трети в Коледен турнир по джудо

На 09.12.2017 г. отборът на СА „Биоком-Ставен” – Сливен спечели първото място в традиционния Коледен турнир по джудо, който проведе АСК Сливен. Второто място в отборното подреждане бе за състезателите на Хасково, а трети се класираха представителите на СК „Хаджи Димитър” – Сливен. Третото място спечели Мирослав Савов - ученик от V "г" клас при ОУ "Д-р Иван Селимински".


Награждаване на медалистите от математически турнир "Математика без граници"

На 21.11.2017 г. в ЦПЛР - Детски комплекс Сливен председателят на Общинския съвет Димитър Митев награди отличилите се в есенния кръг на международния математически турнир "Математика без граници".  Раян Камаринчев от 3 "а" клас, Ангел Пламенов Иванов от 3 "б" клас и Георги Къчев от 4 "а" клас получиха сертификати и завоюваните съответно златен и два сребърни медала. Поздравления за тримата математици за техния пореден успех в математиката!


Комиксът "Заветът на кан Кубрат" в ОУ "Д-р Иван Селимински"

В началото на учебната година третокласниците от ОУ "Д-р Иван Селимински" получиха подарък – комиксът „Заветът на Кан Кубрат“. Благотворителната инициатива е дело на Фондация „Въздигане“ - "пазител на България и българския дух". Инициативата е национална, като за целта са отпечатани общо 60 000 комикса за всички третокласници в България. Децата посрещнаха с радост малката книжка, която ги връща към славното ни минало, към здравите българските корени.


105 години от формирането на Трета армия

На 15 септември 2017 г. Сливен чества 105 години от формирането на Трета българска армия. Тържествата започнаха с ритуал за поднасяне на венци и цветя пред паметника на 7-ми конен полк "Орлето". От името на ОУ "Д-р Иван Селимински" цветя поднесоха и третокласниците от 3 "б" клас, които се включиха и в тържественото шествие по бул. "Цар Освободител" съвместно с ръководители на държавната и местната власт, бивши командващи на Трета армия, началници на военни формирования в гарнизон Сливен, граждани.


Успешно приключване на проект по програма ЕРАЗЪМ+ за ОУ "Д-р Иван Селимински"  

Приключи едногодишният проект на ОУ „Д-р Иван Селимински“ по програма „Еразъм +“, Ключова дейност 1: Образователна мобилност на граждани - Мобилност на персонал в училищното образование, финансиран от ЕК на ЕС. Темата на Проекта е "Повишаване качеството на обучение и мотивация за учене с цел плавен преход между начален и прогимназиален етап на образование" . >>>

Трето място за отбора на ОУ “Д-р Иван Селимински”

Мартин Минчев, Мария Иванова, Калина Кирилова и Татяна Начева от 7 В клас представиха достойно ОУ „Д-р Иван Селимински" в Общинското междуучилищно състезание Защита при бедствия и противообществени прояви "Не затваряй очи". В оспорвана битка с още 12 училища отборът ни се класира в челната тройка и учениците бяха наградени за отличното представяне от кмета на Община Сливен г-н Стефан Радев с  грамоти и предметни награди.

Пътят на хляба

На 30 май 2017 година учениците от трети „а“ клас, с класен ръководител г-жа М. Недева, посетиха хлебозавод Демеа в град Сливен. Под ръководството на технолога омесиха и оформиха вкусни хлебчета. Докато се изпекат изработените от тях изделия те разгледаха производствените помещения и проследиха пътя за производството на хляба.

Състезание по БДП

На 1 юни се проведе състезание по БДП за майсторско управление на велосипед с учениците от V клас. Състезателите от V "а" клас показа отлични умения и заеха първото място в отборното класиране. Втори са учениците от V "в", а трети - V "б" клас. Мартин Попов бе най-техничният състезател и спечели първо място в индивидуалното класиране.


НА ВНИМАНИЕТО НА  УЧЕНИЦИТЕ ОТ VII КЛАС
ПАНОРАМА НА ОБРАЗОВАНИЕТО      2017 г.
Зала „Май” Община Сливен
23. 05.2017 г. / вторник/ - 13.30 ч. -  18.00 ч.
  24.05.2017 г. / сряда/ -       09.00 ч.
14.30 ч.

 
 

1      2    3      4       5

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню