ОУ Д-р Иван Селимински - Сливен1

Отиване към съдържанието

Главно меню

Новини

Инициатива "За Светлинката"

Доброволците от клуб "СъединенИ" организираха инициатива "За Светлинката" . Всеки желаещ донесе Дар /бутилка олио/ за Калоферския манастир - извор на книжовност българска и патриотизъм.


Даниела Тодорова - носител на наградата "Софроний Врачански"

В навечерието на 1 ноември бяха връчени грамоти на номинирани учители за наградата „Софроний Врачански“. Отличието е на Регионалното управление на образованието по случай Деня на народните будители. В категорията "Учител на годината"  в прогимназиален етап на образованието отличието получи г-жа Даниела Тодорова – учител по български език и литература в ОУ „Д-р Иван Селимински“. Това е признание за всеотдайната ѝ професионална дейност и високи постижения в обучението.

Получаване на учебници за учебната 2019/2020 година

Уважаеми ученици, графикът за получаване на учебници е следният:
5. клас
- на 11.09. от 11:00 часа; 6. клас - на 11.09. от 10:00 часа; 7. клас - на 13.09. от 10:00 часа.
Учениците от началните класове ще получат своите учебници на 16.09. Пожелаваме успешна учебна година на всички възпитаници на ОУ "Д-р Иван Селимински"!

Открит  урок в 6. клас

На 4.06.2019 г. в ОУ „Иван Селимински“ - гр. Сливен, по инициатива на ОДМВР Сливен и съвместно с РОЕ „Шалом“ Сливен се проведе открит урок с ученици от 6-ти клас на училището. Урокът премина под надслов „Престъпление, противообществена проява и наказателна отговорност". Основните дискусии обхванаха темите за вандализма, символите на омраза, наказателна отговорност. >>>


Приключи третата среща на партньорите по проект „Луди за музика , изкуство, театър“ на европейска програма Еразъм+

От 13 до 17 май 2019 г. се проведе третата партньорска среща на участниците в проекта ‚Луди за музика, изкуство, театър“ към европейска програма Еразъм+ КА229.
Срещата се проведе в град Мезьокьовежд, Унгария. ОУ “Д-р Иван Селимински“ , гр. Сливен  бе представено от Никалас Георгиев, Елена Тотън и Стефан Къчев от 5 „а“ клас и Паола Енчева от 5“б“клас. Техни ръководители бяха
г-жа Ваня Пенчева, г-жа Петя Дунчева и г-жа Емилия Йорданова. >>>


Карнавално шествие

На 9 май доброволците от клуб "СъединенИ", както и всички желаещи второкласници участваха в карнавалното шествие. То е част от XXI Национален фестивал на детската книга.  С настроение и ентусиазъм децата скандираха името на училището и показаха костюмите на любимите си приказни и филмови герои.


Награди от пролетен кръг на "Математика без граници"

На 23.04.2019 г. в зала "Май" на Община Сливен заместник-кметовете г-жа Пепа Чиликова и г-н Стоян Марков наградиха отличилите се в пролетен кръг на международния математически турнир "Математика без граници". 1 златен медал (Раян Камаринчев), 3 сребърни (Стефан Видев, Константин Радев, Борислав Марков) и 4 бронзови медала (Георги Райчев, Давид Стоянов, Мария Маринова, Симеон Монев) завоюваха младите математици от ОУ "Д-р Иван Селимински".  Поздравления за победителите и успех на тримата ни представители в национален кръг на турнира - четвъртокласниците Раян Камаринчев, Давид Стоянов и третокласника Константин Радев!


22 април - Денят на Земята

По повод 22 април - Денят на Земята, доброволците от клуб "СъединенИ" подариха семена на децата от детска градина "Мак".
Желанието е нашият роден град Сливен да бъде по-зелен и по-красив!

Национално състезание по английски език към Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

На 13 април 2019г. в София се проведе Националният кръг на състезанието по английски език „ Kangaroo Global Linguistic”. ОУ „Д-р Иван Селимински“ бе представено от 5 ученици с изключителни лингвистични знания и умения. Елена Тотън от 5а кл. и Наталия Терзиева от 5 б кл. се състезаваха в ниво А1. В ниво А2 наши представители бяха Даниел Иванов и Мартин Иванов от 7а клас, а Диана Комитова от 7б  прие трудното предизвикателството да се състезава в ниво   В1.
Благодарим ви за достойното представяне!

Второкласниците от Доброволчески клуб "СъединенИ" с поздрав към здравните работници

По повод Световния ден на здравето - 7 април и професионалния празник на здравните работници, второкласниците от Доброволчески клуб "СъединенИ" подготвиха поздравителни картички, които поднесоха на работещите в МБАЛ "Д-р Иван Селимински". Част от поздравлението,  което отправиха  доброволците, бе: "Името на нашето училище и Вашата болница е доктор Иван Селимински. Истински, възторжен, лекар, учен, сърцат, единствен, българин, философ, милеещ за Сливен, народ, свобода, за корена си, дарител. Да следваме примера му! Честит професионален празник на Вас, за които медицината е призвание!"

Четвъртокласникът Любомир Савов се класира в призовата тройка в националния кръг на състезанието "Ключът на музиката"  

На 23 март 2019 г. в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в град Пловдив се проведе финалният национален кръг на състезанието "Ключът на музиката", в което участваха над 1000 състезатели от цялата страна. В състезанието се включиха и успешно преминалите областен кръг ученици от ОУ "Д-р Иван Селимински", като най-достойно се представи четвъртокласникът Любомир Савов, който завоюва трето място в своята възрастова група.  Поздравления за неговия успех!

Четвъртокласничката Елена Атанасова с бронзов медал от международен турнир по карате

На 16 и 17 март 2019 г. в зала Арена Асикс - София се проведе International Karate Tournament NIKON OPEN, в който участваха над 1200 състезатели от 24 страни. Въпреки тежката конкуренция четвъртокласничката Елена Атанасова се завърна с бронзов медал в дисциплината кумите - бой с реален противник. Поздравления за младата състезателка на карате клуб Никон - Сливен!
ОУ "Д-р Иван Селимински" със седем медалисти
от
VII Oбластен математически турнир "Проф. д-р Д. Табаков"

На 12 март 2019 г. в заседатената зала на РУО - Сливен бяха наградени победителите в областния математически турнир "Проф. д-р Д. Табаков". Златни медали получиха второкласникът Дан Канев и четвъртокласниците Раян Камаринчев и Стефан Видев; сребърни - първокасничката Савина Славова и второкласникът Константин Радев; бронзови - първокласничките Йоана Каравелова и Габриела Илиева. Поздравления за наградените и техните преподаватели по математика!

Клуб "Съединени" в подкрепа на конна база "Табора"

На 8 март 2019 година доброволците от клуб "СъединенИ" почистиха от различни отпадъци и камъчета полянка, която ще се използва за манеж в конна база "Табора'". Към доброволците от втори клас се присъединиха и шестокласници. Ентусиазмът на доброволците беше  съединен с подкрепата на родителите им.

Награди от зимен кръг на "Математика без граници"

На 07.03.2019 г. в зала "Май" на Община Сливен заместник-кметът по хуманитарни дейности г-жа Пепа Чиликова и председателят на Общински съвет - Сливен наградиха отличилите се в зимен кръг на международния математически турнир "Математика без граници". 1 златен (Раян Камаринчев), 3 сребърни (Георги Райчев, Константин Радев, Симеон Монев) и 3 бронзови медала (Гергана Рандева, Давид Стоянов, Мириам Господинова) завоюваха младите математици от ОУ "Д-р Иван Селимински". Поздравления за победителите и нови успехи в пролетния кръг на турнира!


Отборът на ОУ "Д-р Иван Селимински" - победител в лекоатлетическа щафета "Освободител"

На 3 март в чест на Националния празник се проведе 55-тото издание на традиционната лекоатлетическа щафета “Освободител“. В спортната проява участваха три възрастови групи: 5-7 клас момичета и момчета, юноши и девойки 8-10 клас и 11-12 клас. >>>

Второкласници от ОУ "Д-р Иван Селимински" поздравяват Сливенския Митрополит за неговия юбилей

На 2 март Негово Високопреосвещенство Сливенския Митрополит Йоаникий навърши осемдесет години. Децата от клуб "БлагоНравие" го поздравиха  по повод  рождения му ден.


Престижна балетна награда

С престижна награда от Националния танцов шампионат в София от 23-24.02.2019 г. се завърнаха Елеонора Гелева от 4 "б" клас и Наталия Терзиева от 5 "в" клас. Младите балерини от балетна школа "Адажио" завоюваха второ място за дует в категория класически балет. Поздравления за високите им постижения в изкуството!

Предстоящо посещение на учители и ученици от Унгария и Турция в Сливен по програма Еразъм+КА229

От 25 февруари до 1 март, включително, 14 ученици и учители от гр. Мезокьовежд, Унгария и Измир, Турция ще гостуват на своите партньори от ОУ „Д-р Иван Селимински“, гр. Сливен по проект „Луди за музика, изкуство, театър“ на европейска програма Еразъм+ КА229. В едноседмичната програма са предвидени разнообразни инициативи, в които учители и ученици от  ОУ „Д-р Иван Селимински“ ще представят на своите гости български традиции, ще посетят текстилния музей, къща „Миркович“, Узуновата къща, Галерия „Сирак Скитник“, Художествената гимназия в града, конна база „Макс“ в Нова Загора и др. >>>

Със заповед на кмета Стефан Радев 4.02. /понеделник/ се обявява за неучебен ден за всички училища на територията на Община Сливен.

Благодарствено писмо

Благодарствено писмо от екипа на сдружение "Операция Плюшено мече" получиха второкласниците от доброволчески клуб "Съединени" за предоставеното от тях дарение на потребителите от ДПЛУИ - селище "Качулка".
Доброволците получиха грамота с признателност и за участието си в съставянето на въпросници за Книговище.бг.

Грипна ваканция

Със заповед на директора на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова от 23 януари е обявена грипна епидемия в Сливенска област. Грипната ваканция за учениците ще бъде от 23.01. /сряда/ до 25.01. /петък/ включително. Учебните занятия се възобновяват на 28.01. /понеделник/.

Кметът Стефан Радев поздрави учениците, класирали се за участие на Олимпиадата по математика в Тайланд през 2019 година

На 21.01.2019 г. кметът Стефан Радев посрещна в Общината ученици от сливенски училища, класирали се за участие в Тайландската международна олимпиадата по математика - TIMO 2019.  Той поздрави математиците и им връчи грамотите  и медалите. Със златен медал е отличен Раян Камаринчев от ІV клас.


Конкурс по творческо писане

От 01.11.2018 до 10.12.2018 г. се проведе конкурс по творческо писане на приказна история, която впоследствие да бъде драматизирана и представена на сцена. Инициативата е включена в дейностите по проект на тема „Луди за музика, изкуство, театър“, съфинансиран по програма „Еразъм +“ на ЕС, Ключова дейност 2: Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики. “Mad for Music, Art, Drama” >>>


Коледен базар

В последните предколедни дни в ОУ "Д-р Иван Селимински" се проведе традиционният благотворителен коледен базар, който събра 663 лева. Благодарим на всички за подкрепата! Благодарим и на г-жа Маргарита Тодорова за съпричастността!


Награди от есенен кръг на "Математика без граници"

На 29.11.2018 г. в зала "Май" на Община Сливен заместник-кметът по хуманитарни дейности г-жа Пепа Чиликова награди отличилите се в есенния кръг на международния математически турнир "Математика без граници". 2 златни, 6 сребърни и 3 бронзови медала завоюваха младите математици от ОУ "Д-р Иван Селимински". Поздравления за победителите и нови успехи в зимния кръг на турнира!


Награждаване на медалистите от XXVII MT "Черноризец Храбър"

На 28.11. 2018 г. в заседателната зала на РУО - Сливен бяха отличени победителите в математически турнир "Черноризец Храбър" за ученици от 2. до 12. клас, който се проведе на 1 ноември. Наградите на младите математици връчиха експертът по математика и информатика в РУО г-н Димитър Назъров и председателят на СМБ - Сливен - Андрей Едрев. Два сребърни и бронзов медал от състезанието получиха съответно: Раян Камаринчев от 4 "а" клас, Мишел Кътева от 3 "б" клас и Стефан Видев от 4 "б" клас. Поздравления за медалистите и успех в Коледното математическо състезание!

Продължава инициативата "Прочети ми за доброто"


През изминалата седмица доброволците от втори клас посетиха детска градина "Мак". Там те четоха разказите за доброто на децата от четвърта група.

Доброволци поставят указателни табелки

В събота /24.11.2018 г./ доброволците от клуб "Съединени" поставиха указателни табелки за пещерата "Футула". Тя  е много красива, както и водопадът близо до нея. Липсваха указателни табелки по пътечката - как да се стигне до пещерата. В инициативата се включиха с желание ученици от втори и шести клас.

Съставяй въпросници към детски книги за платформата Книговище

Членовете от доброволчески клуб „Съединени” ви  призовават да се включите  в  съставянето на въпросници към детски книги за платформата Книговище, която затвърждава способността на децата да осмислят прочетения текст - иновативен "читателски дневник" с въпросници към детски и юношески книги. Валиден е принципът на Мечо Пух "колкото повече, толкова повече", както и "колкото по-скоро, толкова по-добре."

Подари топли чорапки на дете бежанец

Членовете от доброволчески клуб „Съединени” ви  призовават да направите този малък жест – подари топли чорапки. Подходящият номер е 35-38. Може да изпратиш какъвто вид прецениш:
• къси или три-четвърти;
• обикновени памучни чорапи;
• термо чорапи или пък изплетени от теб.
Срокът е до 30 ноември.

Доброволци четат на първокласници

На 23 ноември 2018 г.  в ОУ "Д-р Иван Селимински" доброволците четоха разкази за доброто на първокласници. Инициативата е на Доброволчески клуб “Съединени”. Цел -  мисленето и начинът на живот да бъдат ориентирани към добри обноски и  взаимоотношения.
Радостта да даряваш добра дума, да помогнеш, без да  очакваш нещо, да внимаваш над своите занимания и изречените думи - това са посланията на разказите.

Дeн на християнското семейство

На 21 ноември отбелязваме празника на домашното огнище. Доброволците от втори клас подариха благодарствени сърца в училището, защото учителите и другарите от класа са второто им семейство.

Доброволческа акция

Ученици, техните родители и учители от Доброволчески клуб "Съединени" събраха и дариха санитарни материали за децата от училището по изкуства и занаяти "Димитър Екимов", село Русаля. Благодарим на съпричастните с проблемите на нуждаещите се деца!

Ден на отворените врати направи децата съпричастни към предстоящия празник на българската полиция - 8 ноември

Днес доброволците от "Детско полицейско управление" гостуваха на Областната дирекция на МВР и на Районното полицейско управление. Директорът на Областната дирекция старши комисар Димитър Величков сърдечно посрещна малките полицаи, които му поднесоха поздравителен адрес по повод професионалния празник на българската полиция. >>>

Конкурс за създаване на приказна история по Проекта на тема: „Луди за музика, изкуство, театър!“

В проекта участват ОУ „Д-р Иван Селимински“ - Сливен, България, училище от гр. Измир, Турция  и училище от гр. Мезьокьовежд, Унгария. В конкурса могат да участват ученици от 4. до 7. клас – индивидуално или групово. >>>

ОУ „Д-р Иван Селимински” домакин по проект „Квалификация” 4.1.6. Мобилности за посещение на училища с кабинети за медиация и развита  IT структура.

   През месец октомври ОУ „Д-р Иван Селимински” се прояви като домакин в поредица от срещи, в които директори от различни области на страната гостуваха в училището като участници в Национална програма „Квалификация” 4.1.6. Мобилности за посещение на училища с кабинети за медиация и развита  IT структура, одобрена с Решение №271/20.04.2018г. на Министерски съвет. >>>

ОУ „Д-р Иван Селимински“ се включи за поредна година в отбелязването на  Европейската седмица на програмирането съвместно с регионална библиотека „Сава Доброплодни“ – Сливен

На 23 октомври в ОУ „Д-р Иван Селимински“ гостува доц. Димитър Василев, преподавател В ТУ – София, ИПФ - Сливен. Проведе се обучение по програмиране с робота Финч на учениците от третите класове в учебния час по Компютърно моделиране. >>>

Открит урок по БЕЛ в 7. клас

На 15.10.2018 г. в часа по БЕЛ в 7 "б" клас се проведе открит урок на тема "Интервюто, репортажът и информационната бележка" при г-жа Мартина Вълева. Седмокласниците показаха не само задълбочени знания по зададената тема, но успяха и по един приятен и забавен начин да демонстрират наученото, влизайки в ролята на репортери и журналисти. >>>

Награждаване на участниците в конкурс за създаване на лого на Проекта на тема: „Луди за музика, изкуство, театър!“

От 1 до 12 октомври 2018 се проведе конкурс за създаване на ЛОГО по проект на тема „Луди за музика, изкуство, театър“, съфинансиран по програма „Еразъм +“ на ЕС, Ключова дейност 2: Сътрудничество за иновации и обмен на добри практики. “Mad for Music, Art, Drama”, Договор N: 2018-1-TR01-KA229-058020_3.
Участваха 38 ученика от 3., 4., 5., 6. и 7. клас. .
>>>

Стартира програмата "Детско полицейско управление"

Нa 5.10. 2018 г. стартира програмата "Детско полицейско управление" /ДПУ/ след подписано на 1.10. споразумение за партньорство между РУ на МВР - Сливен и ОУ "Д-р Иван Селимински" и приемане на стратегия за реализация. Участниците в ДПУ от 4 "б" клас, заедно със своите съученици от випуска, г-жа Ваня Пенчева и г-жа Донка Славова, с интерес наблюдаваха ефектна демонстрация "Използване на служебни кучета в полицейската дейност". >>>

Мартин Попов - победител в скоростното изкачване на Хамам баир

Атлети от ОУ „Д-р Иван Селимински“ се включиха в организираното седмо издание за купа  „Ротари клуб – Сливен“ скоростно изкачване на Хамам баир под надслов „Напред и нагоре“. Във възрастовата група 5 – 7 клас победител сред момчетата е Мартин Попов от ОУ "Д-р Иван Селимински", а Дима Пенева се класира трета сред момичетата. Победителите получиха медали и тениски, връчени от заместник-кмета на Община Сливен Румен Иванов и президента на Ротари клуб – Сливен Минчо Афузов.

MAD 4 MAD
MAD FOR MUSIC, ART, DRAMA

Конкурс за създаване на лого на Проекта на тема: „Луди за музика, изкуство, театър!“

В проекта участват ОУ „Д-р Иван Селимински“ - Сливен, България, училище от гр. Измир, Турция  и училище от гр. Мезьокьовежд, Унгария. Начало на конкурса: 1.10.2018 г. Краен срок: 12.10.2018 г. Обявяване на резултатите, награждаване: 15.10.2018 г.


Уважаеми родители, скъпи ученици,

Ние, учителите от ОУ „Д-р Иван Селимински” – Сливен, Ви призоваваме в предстоящия първи учебен ден да заменим традиционните цветя с парична помощ за лечението на талантливия Стилиян! Нека заедно му помогнем да оздравее!
Своето дарение можете да оставите на 17 септември в специално поставена кутия на входа на училището.
Нека всеки постъпи според своята мяра за добро!


Без бележници през учебната 2018-2019 година

Учениците от ОУ „Д-р Иван Селимински“ няма да ползват бележници през тази учебна година. Причината е във въвеждането на електронен дневник. Родителите от две години пробно използват системата и получават пълна информация за оценки, отсъствия или забележки на ученика, съобщения за родителски срещи. Предвидено е за тези родители, които са встрани от дигиталния свят, в края на всеки месец да бъде предоставяна информация за отсъствията и оценките на тяхното дете.


За бъдещи петокласници и шестокласници

Уважаеми ученици, бихте могли да изтеглите списък с УЧЕБНИ ПОМАГАЛА за учебната 2018/2019 г.


УЧЕБНИ ПОМАГАЛА за седмокласници за учебната 2018/2019 г.


Одобрен проект по програма „Еразъм+“ КД2: Училищни партньорства и обмен на добри практики

През новата учебна година ОУ „Д-р Иван Селимински“ стартира изпълнението на проект по програма „Еразъм+“ КД2: Училищни партньорства и обмен на добри практики. Проектът , договор 2018-1-TR01-KA229-058020_3,  е финансиран от  Център за развитие на човешките ресурси на обща стойност 17 627  евро и е  съфинансиран от програма „Еразъм+“ на Европейския съюз със срок на изпълнение 22 месеца. >>>


Приключен проект по програма „Еразъм+“ КД2

ОУ “Д-р Иван Селимински” приключи своята работа по Проект по КД1 на Европейска програма "Еразъм+” на тема: "Модерно образование, ориентирано към личността на ученика - интереси, потребности, заложби". Проектът е на стойност 12, 105 евро и е съфинансиран от ЦРЧР в качеството си на Национална агенция към ЕК на ЕС. >>>

Конференция "Мисия Сливен"

На 06.06.2018 г. в час по биология при г-жа Василена Желязкова 7 А клас проведe конференция на тема „Мисия Сливен“. В проучването на екологичните проблеми на града  се включи целият клас под ръководството на Петя Куртева, ученичка от класа. Класът показа отлична екипна работа.

Синьо училище – Приморско, 28.05. - 01.06.2018 г.

Тази година 56 второкласника от ОУ ”Д-р Иван Селимински” за първи път отидоха на синьо училище в Приморско. Изненадите и приятните преживявания започнаха още с отпътуването. Първо посетиха историческия музей в Несебър. Разходиха се из стария град. Вечерта,  след настаняването в хотел „Хелиос” в Приморско, малчуганите бяха разделени но отбори и наблюдаваха магическо шоу. >>>


Връчване на наградите "Златно сърце" за благородна постъпка

На 01.06. 2018 г. в Областна администрация – Сливен, съвместно с РУО – Сливен, бяха връчени наградите „Златно сърце” за благородна постъпка. Нашето училище получи три сертификата в категорията „Групови отличия за благородна постъпка” за множеството благотворителни акции, организирани през учебната 2017/2018 година и дарените над 3200 лева на нуждаещите се от подкрепа деца и възрастни хора. Благодарим ви за щедростта и златните сърца!

Седмокласничката Виолина Митрофанова спечели Държавния турнир по тенис за девойки

Седмокласничката Виолина Митрофанова триумфира на Държавния турнир по тенис, който се проведе на 17 май 2018 г. в град Пловдив на кортовете на на ТК "Локомотив". В състезанието взеха участие 145 юноши и девойки от цялата страна, а Виолина спечели първо място при девойките до 14 години без да загуби сет. Поздравления за нашата най-успешна тенисистка!

Национален фестивал на детската книга

На 9.05. второкласниците от ОУ "Д- р Ив. Селимински" присъстваха на среща с писателката и издателка Божана Апостолова и нейната внучка Божана. С интерес учениците слушаха различни случки, довели до създаване на нейните книжки, посветени на малката Божана. Задаваха въпроси, а накрая получиха книжка с лични послания и автограф от писателката. След обяд се включиха в карнавалното шествие на приказните герои по бул. "Цар Освободител".

Писателят Георги Константинов гостува на третокласниците в ОУ "Д-р Иван Селимински"

С много емоции и вълнение премина срещата на писателя Георги Константинов с третокласниците в ОУ "Д- р Иван Селимински" на 8.05.2018 г. Авторът на "Туфо, рижият пират" прочете откъс от своето произведение, разказа за първите си опити в поезията, за последните си произведения и за най-новите си творчески идеи и бъдещи планове. Не липсваха въпроси и за личния му живот, на които той не се притесняваше да отговори. След срещата децата прибавиха към своите библиотеки и нови книжки с послания и автограф.

Награди от пролетен кръг на "Математика без граници"

На 3.05.2018 г. в зала "Май" на Община Сливен заместник-кметът по хуманитарни дейности г-жа Пепа Чиликова награди отличилите се в пролетния кръг на международния математически турнир "Математика без граници". Раян Камаринчев от 3 "а" клас, Георги Къчев от 4 "а" клас и Давид Стоянов от 3 "б" клас получиха сертификати и съответно златен, сребърен и бронзов медал от международното класиране. Тържеството бе прекрасен завършек на една успешна година за нашите млади математици!


Нови успехи за Никалас Георгиев в турнира по Шотокан Карате-До "Ронин"

На 29.04.2018 г. в гр. Бургас се състоя 10-ти Турнир по Шотокан карате-До „Ронин“. В спортна зала "Бойчо Брънзов“ 130 участника от 6 отбора премериха сили, дух и умения. Каратеките от КБИ „Грифон“ – Сливен са на II място в генералното класиране. При изключителна конкуренция Никалас Георгиев – ученик от IV “a” клас в ОУ „Д-р Иван Селимински“ извоюва: >>>

Димана Балулова с награда от театралния фестивал "Бургаски изгреви"

С първа награда от фестивала "Бургаски иэгреви" 2018 в град Бургас се завърнаха младите театрали от  театралният състав при сдружение "Блян эа романтика, цветя и космос", с ръководител Борислава Русева. Със специална награда  от журито за актьорски постижения бе отличена и малката актриса Димана Балулова -   ученичка  от четвърти клас, за ролята на глигана Ганчо в пиесата "Страшни смешки, смешни страшки" от Недялко Йорданов.

 
 

1      2     3      4       5

 
Назад към съдържанието | Назад към главното меню